COVID-19/ Hyjne ne fuqi masat e reja kunder perhapjes se virusit, Jo grumbullime mbi 10 persona

Ministria e Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale ka njoftuar se kanë hyrë në fuqi masat e reja propozuar nga Komiteti Teknik i Ekspertëve. Ndalohen grumbillimet me më shumë se 10 persona në vende të hapura dhe të mbyllura. Ndalohen mbledhjet partiake dhe tubimet. Ndalohen e konferencat, ceremonitë e festave, ceremonitë martesore dhe organizimet përtej familjare të […]

Kermilli ‘Heath’ bllokon 900 Mercedes te hyjne ne Australi

Një dërgesë prej 900 makinave të markës Mercedes-Benz është ndaluar të hyjë në Australi për shkak të një kërmilli të rrallë. Sipas njoftimeve nga departamenti i Bujqësisë, kanë urdhëruar rieksportimin e makinave të modeleve të ndryshme, nga limuzina, makina garash, pick-up e deri tek furgonat, për shkak të zbulimit të një numri kërmijsh ekzotikë në […]

Energjia diellore, hyjne ne prodhim 6 parqe fotovoltaike deri në 2MW, 1.5 milione euro energji

Këtë vit të paktën gjashtë kompani kanë nisur prodhimin e energjisë diellore nga paqe fotovoltaikë deri në 2 MW dhënë nën formulën e koncesioneve jotipike që kalonin vetëm me firmën e ministrit. Të dhënat zyrtare për prodhimin e energjisë elektrike në vend nga janari në gusht tregojnë se vetëm nga këto kompani është prodhuar në […]