Produkte te skaduara dhe te pasigurta per konsum – AKU asgjeson 35 ton ushqime

Trupat inspektuese të AKU-së kanë kryer gjatë 24 orëve të fundit  226 kontrolle dhe inspektime në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime në kuadër të Taks-Forcës kundër përhapjes së Covid-19. Sipas njoftimit janë vendosur 2 masa administrative gjatë inspektimeve, masa e parë është vendosur në një subjekt për mungesë të sistemit të gjurmueshmërisë ndërsa masa […]

Mbrojtja e konsumatorit! AKU vijon asgjesimet e ushqimeve te skaduara

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit vijuan monitorimet në terren, në garantim të sigurisë ushqimore si pjesë e Task-Forcës kundër përhapjes së Covid-19. Gjatë inspektimit në Tiranë është vendosur 1 masë administrative me “paralajmërim” si dhe janë asgjësuar 26 ton produkte ushqimore me kërkesë të vetë subjektit. 4 masa administrative me “paralajmërim “ janë […]

Tregtonte produkte te skaduara, AKU gjobit supermarketin ne Fier

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit vazhdojne te jene në terren, për të inspektuar operatorët e biznesit ushqimor në garantim të sigurisë ushqimore, si dhe monitorime në zbatim të masave për parandalimin e përhapjes së COVID-19. Ndaj një subjekti me aktivitet “supermarket” në qytetin e Fierit për tregtim të nënprodukteve të qumështit, me afat […]

Mungese higjiene dhe tregtim produktesh shtazore te skaduara dhe pa vule kontrolli– AKU bllokon dhe gjobit 5 subjekte

Autoriteti i Kontrollit Ushqimor, ka njoftuar së gjatë inspektimit të 5 subjekteve me aktivitet “Supermarket”, “Pastiçeri”, “Njësi tregtimi”, “Restorant” dhe “Magazinë ushqimore” në qarkun Tiranë, Dibër, Korçë dhe Shkodër, ka konstatuar: hedhje në treg të produkteve të pasigurta për konsum human (produkte me origjinë shtazore me ngarkesë mikrobiologjike, produkte me origjinë jo shtazore me afat […]

Ndryshon ligji, burg kur tregton ushqime dhe ilaçe te skaduara!

Në listën e ndryshimeve të Kodit Penal, që parashikohet të votohen këtë javë në seancë plenare, janë edhe disa ndryshime që ashpërsojnë masat për shkelësit në fushën e sigurisë ushqimore. Një prej ndryshimeve parashikon se importimi, prodhimi, ruajtja, ofrimi për shitje, shitja apo vendosja ne qarkullim në ndonjë mënyrë tjetër e ushqimeve, pijeve, lëndëve të […]

Siguria Ushqimore, AKU bllokon 7.661 ton produkte te skaduara

AKU ka gjobitur me 4.1 mln leke dhe ka bllokuar 7.661 ton produkte te pasigurta per konsum si dhe ka mbyllur 3 subjekte tregetimi. Drejtoritë Rajonale të AKU, qarku Shkodër, Tiranë dhe Vlorë ushtruan kontrolle në 3 subjektet, me aktivitet “Magazina ushqimore dhe Sallameri”, “Furrë buke” dhe “Market”, nga ku u konstatua: ushtrim aktiviteti i […]

AKU ndeshkon 4 subjekte ne Fier dhe Korçe, Restorant pa kushte higjeno-sanitare dhe markete me produkte te skaduara

Drejtoria Rajonale e AKU Fier dhe Korçë, në kuadrin e planit të masave të marra për garantimin e mbarëvajtjes së sezonit turisitik, kryen kontrollin në 4 subjekte, me aktivitet “Restorant” dhe “Market”, nga ku u konstatuan: mungesë e kushteve higjeno-sanitare dhe produkte me afat përdorimi të kaluar. Për shkeljet e konstatuar, AKU mori masën admistrative […]

Bllokohen 193.23 kg produkte te skaduara prej vitit 2017 – 2018, AKU gjobe 800 mije leke subjektit

Në përmbushje të misionit të saj, për mbrojtjen e shëndetit dhe interesit të konsumatorit, me në fokus parandalimin, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon pandërprerë kontrollet tek Operatorët e Biznesit Ushqimor. Në vijim të një denoncimi në faqen zyrtare Facebook të AKU-së nga një konsumator i përgjegjshëm që njoftonte tregtimin e produkteve me afat të kaluar […]