Hyn në fuqi udhëzimi me kriteret për përfitimin e subvencioneve direkte; Si do kryhen aplikimet në grup të fermerëve

Nga 27 Marsi nisën aplikimet për fermerët që do të mbështeten me subvencione direkte. Sivjet me skemën kombëtare të bujqësisë do të zbatohen 8 masa mbështetëse. Përfitues sipas masave mbështetëse mund të jenë fermerët individualë, grupet e fermerëve, personat fizikë, personat juridikë dhe SHBB-ja. Për 2024 risia është forma e aplikimit të fermerëve në grup. […]

IPARD II/ Thirrja e 3-te, Çfare duhet te dine fermeret per aplikimet

Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural e Shqipërisë njofton Thirrjen e III për dorëzimin e aplikimeve në kuadër të Programit IPARD II nga Instrumenti i Ndihmës së Para-Anëtarësimit (IPA) për Zhvillimin Rural (IPARD) me qëllim të zhvillimit të Sektorit Agro Ushqimor. Thirrja e III për aplikime do te hapen ne daten 10 Dhjetor 2020 për […]

Kosova hap aplikimet per subvencionet ne bujqesi/ 53 mln euro ne dispozicion te fermereve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur thirrje për aplikim për fermerët, agro-përpunuesit dhe bizneset rurale për disa masa të Programit të Zhvillimit Rural 2020-21 dhe për të gjitha masat e Programit për Pagesat Direkte për vitin 2020, me një buxhet prej gjithsej 53 milion eurove. Këto dy programe kanë për qëllim mbështetjen […]

Subvencionet per Bujqesine/ AZHBR hap ne 29 maj aplikimet per fermeret

Agjencia për Zhvillim Bujqësor dhe Rural do të hapë thirrjen nga data 29 maj deri në datën 19 qershor, për aplikime në Skemën Kombëtare 2020, nëpërmjet së cilës do të mbështetet edhe sektori i blegtorisë. AZHBR ka financuar nga fondi i Skemave Kombëtare ndër vite 31 100 projekte për tufa të matrikulluara, me një total […]

Skemat Kombetare/ Brenda Majit nisin aplikimet, Do te financohen rreth 4 mije fermere

Javën e fundit të muajit Maj pritet të hapen aplikimet e fermerëve për financime në bujqësi për vitin 2020. Burime zyrtare nga Ministria e Bujqësisë, bëjnë me dije se tashmë do t’i hapet drita jeshile shpërndarjes së fondit, pas frenimit që u bë në kuadër të gjendjes së fatkeqësisë natyrore.  Aplikimet nga fermerët do të […]

Subvencionet per bujqesine/ 70% e fondeve do te shkojne per blegtorine, aplikimet nisin brenda nje muaji

Fermerët do të nisin aplikimet brenda një muaji për të përfituar nga fondet që jep buxheti i shtetit si mbështetje për sektorin bujqësor përmes Skemës Kombëtare. Teksa ishte në Balldren të Lezhës, ku vizitoi një nga komplekset më të mëdha blegtorale në rajon që mbarështon rreth 400 lopë të racës brun-alpine, ministri i Bujqësisë dhe […]

COVID-19 Shtyn aplikimet per subvencione ne bujqesi

Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural ka shtyrë aplikimet e fermerëve për financime në bujqësi për vitin 2020. Sipas njoftimit zyrtar të këtij institucioni, në kuadër të masave drastike të marra nga qeveria për të kontrolluar përhapjen e ‘coronavirus’, AZHBR si njësi zbatuese, ka vendosur pezullimin e aktiviteteve informuese si dhe thirrjen për aplikime për […]

“Fuqizimi i te rinjve ne sektorin Bujqesor” – Nisin aplikimet per trajnimin 4 mujor

Qendra Europiane dhe Zyra Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ) përmes programit Zhvillimi i Qëndrueshëm Rural kanë marrë angazhimin, që së bashku të zgjerojnë mundësitë e fuqizimit dhe punësimit për të rinjtë shqiptarë. Kështu, një program trajnimesh 4-mujor do të nisë në qytetet e Gjirokastrës, Lezhës, Lushnjës, Shijakut dhe Pogradecit për të aftësuar të rinjtë në […]

ATP: Nga 9 shtatori nisin aplikimet per kompensim financiar te pronareve. Dokumentacioni qe kerkohet

Agjencia e Trajtimit të Pronave ka njoftuar fillimin e procedurave për kompensim financiar të pronave, të pasurive të paluajtshme që preken nga ndërtimet informale. Sipas njoftimit zyrtar të ATP, procesi i pranimit të kërkesave të subjekteve përfituese do të fillojë me 9 shtator 2019 dhe do të jetë i pakushtëzuar në kohë. “ATP fton të […]

Nis certifikimi i audituesve energjetike – Vendimi vonohej prej vitesh, aplikimet prane Agjencise se Eficiences

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimit, që i hap rrugën certifikimit të audituesve të parë energjetik, duke zhbllokuar një proces që mbante peng prej kohësh zbatimin e disa ligjeve që rregullojnë fushën e eficienës së energjisë. Sipas vendimit, audituesit energjetikë do të ndahen në 2 kategori e më konkretisht për auditimin e  ndërtesave dhe instalimet […]