PD Divjake voton 6 kandidatet per deputet

Ashtu si ne te gjithe vendin edhe ne Divjake  Partia Demokratike ka zhvilluar nje proces te gjere te perzgjedhjes se emrave per deputete ne zgjedhjet e ardhshme parlamentare. PD divjake ka publikuar listen e kandidateve te cilet kaluan filtrin e komisionit te vleresimit te kandidateve i krijuar posacerisht per kete proces i cili po zhvillohet […]

6 rregulla ngrenieje, per te rene shpejt ne peshe

Procesi i humbjes se peshes nuk ka te beje gjithmone me dietat e lodhshme dhe me ushtrimet fizike. Mjeket thone se ne shumicen e rasteve, per te humbur peshe, mjafton nje normalizim diete. Ushqimi i shendetshem dhe konsumi i sasise se nevojshme ditore jane te vlefshme. Fibra Me konsumin e fibrave normalizohet mikroflora e zorreve. […]

Bie konsumi i bukes? – Ne 6 muaj, bleme me pak grure dhe miser

Qytetarët shqiptarë duket se kanë ulur konsumin e bukës në gjysmën e parë të vitit. Shifrat zyrtare, të Ministrisë së Bujqësisë, tregojnë një rënie të ndjeshme të importit të drithërave në vend. Konkretisht, në 6 muajt e parë të 2019, import i grurit dhe meslinit ka rënë me 9.8 për qind, ku janë importuar 94.7 […]

Bujqesia, rriten eksportet e fruta-perimeve per 6 mujorin e pare!

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti sektori bujqësor ka njohur një rritje te konsiderueshme te eksporteve e krahasuar kjo me shifrat e vitit 2019. Gjate periudhes Janar – Qershor te vitit 2019 shifrat e eksporteve te fruta-perimeve arriten ne nje total prej 63 151.107 ton. Ka nje rritje me rreth 9 mije ton […]

Perimet “kampione” te eksporteve, Rriten 24% per 6-mujorin, cilesia maksimale

Eksportet bujqësore janë rritur me 24 për qind në 6 muajt e parë të vitit krahasuar më të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe perimet janë ato që udhëheqin trendin pozitiv. Sipas ministri Çuçi, është zgjeruar edhe harta e eksporteve, ku përveç BE janë zbuluar tregjeve të reja, ndërsa kërkesat në rritje tregojnë […]

Ligj i ri per biokarburantet ne Shqiperi-Rilicencim per operatoret brenda 6 muajve

Këshilli i Ministrave ka miratuar një projektligj, që në thelb vendos rregulla të reja për tregun e biokarburanteve në Shqipëri. Ligji synon promovimin e prodhimit dhe të përdorimit të biokarburanteve dhe të lëndëve të tjera djegëse, të rinovueshme, në sektorin e transportit në Shqipëri, për të kontribuar në përmbushjen e detyrimeve të përcaktuara në kontributin […]

6 ushqime te pasura me kalori, qe jane shume te shendetshme

Arrat dhe gjalpi i arres Arrat jane te pasura me yndyre dhe kane tendence te jene te larta ne kalori. Por ju nuk duhet te shqetesoheni pasi jane te shendetshme. Arrat dhe gjalpi i tyre jane te pasura me  proteina, fibra dhe yndyra te shendetshme. Ata ulin rrezikun e semundjeve kardiovaskulare dhe mund t’ju ndihmojne […]