Risi Albania dhe PIK Industry konference ne Lushnje/ Te bashkuar per te rritur standartin e eksporteve bujqesore

Pik Industry sh.p.k., mbështetur nga Risi Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC, organizuan diten e premte ne ambjentet e Eldon Park konferencën me titull “Promovimi i eksporteve të fruta perimeve drejt tregjeve me vlerë të lartë përmes prezantimit të paketimit të qëndrueshem dhe praktikave të mira pas vjeljes”. Ky event […]

“Pik Industri”, Sipermarrja qe rrit vleren e eksporteve shqiptare

“PIK INDUSTRI” në Lushnjë, sipërmarrja e Albert Vocit në fushën e ambalazhim paketimit, që me mbështetjen e AZHBR i shtoi vlerë eksporteve dhe jehonë Shqipërisë turistike në botë. Dibrani Albert Voci, pas një periudhe të gjatë në emigracion, është kthyer në Shqipëri dhe ka investuar në Lushnjë, për linjën e parë dhe unike në vend […]

Perimet “kampione” te eksporteve, Rriten 24% per 6-mujorin, cilesia maksimale

Eksportet bujqësore janë rritur me 24 për qind në 6 muajt e parë të vitit krahasuar më të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe perimet janë ato që udhëheqin trendin pozitiv. Sipas ministri Çuçi, është zgjeruar edhe harta e eksporteve, ku përveç BE janë zbuluar tregjeve të reja, ndërsa kërkesat në rritje tregojnë […]