“Pema e bukes” – Ndryshimet klimatike sjellin ‘ushqimin e se ardhmes’ nga ky frut alternativ!

Ndoshta nuk e keni vënë re mes fluksit të lajmeve të këqija që lidhen me pasojat e tanishme dhe të ardhshme të ndryshimit të klimës, por një nga efektet e mundshme afatmesme të rritjes së temperaturave globale mund të jetë zhdukja, ose të paktën një ulje e ndjeshme e vëllimit të disa kulturave tradicionale: grurë, […]

Prodhuesit e bukes dhe ekspertet: Problem TVSH e bukes, me e larta ne rajon

Problem për prodhuesin e bukës Pëllumb Boshi dhe për ekspertin e ushqimit Prof.Dr. Abdyl Sinani është TVSH e lartë e bukës në vendin tonë krahasur me vendet e rajonit apo të Europës. Pëllumb Boshi shprehet se TVSH-ja në vendet e rajonin nuk i kalon 12 %, ndërsa në vendion tonë 20% miellit, 20% ujit dhe […]

AKU inspektime ne furrat e bukes!

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka njoftuar se gjatë kontrollit pranë furrave të bukës, ku përveç kushteve higjenike si mbajtja e dorezave, maskave dhe respektimi i distancës ndërmjet klientëve si shtim i masave ndaj Koronavirusit, ka qenë edhe trajtimi dhe shërbimi i bukës. Inspektorët e AKU-së kanë udhëzuar shitësit e bukës që të shmangin në mënyrë […]

Bie konsumi i bukes? – Ne 6 muaj, bleme me pak grure dhe miser

Qytetarët shqiptarë duket se kanë ulur konsumin e bukës në gjysmën e parë të vitit. Shifrat zyrtare, të Ministrisë së Bujqësisë, tregojnë një rënie të ndjeshme të importit të drithërave në vend. Konkretisht, në 6 muajt e parë të 2019, import i grurit dhe meslinit ka rënë me 9.8 për qind, ku janë importuar 94.7 […]