Dita Boterore e Rangers/ Aktivitet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Dita Botërore e Rangers-ave festohet çdo vit më 31 Korrik që prej vitit 2007 dhe organizohet nga Shoqatat e Federatës Ndërkombëtare të Ranger (IRF), Thin Green Line Foundation, si dhe nga organizata, shkolla dhe individë që mbështesin punën e Rangers-ave në mbarë botën. Në këtë datë, Rangersat në mbarë botën, nëpërmjet veprimtarive të ndryshme, përkujtojnë […]

Dita e Pelikanit Kaçurrel/ Aktivitet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

10 maji dita e pelikanit kaçurrel, tashme qe prej vitit 2015  eshte kthyer ne nje dite feste ne Parkun Kombetar te Divjakes. Pelikani Kaçurrel eshte shpendi simbol ne kete park, i cili e ka kthyer zonen ne nje atraksion turistik. Diten e sotme ne PKDK ne kuader te kesaj dite u mblodhen stafi dhe specialistet […]

Legjislacioni kombetar per ruajtjen e natyres/ INCA zhvillon trainim per shoqatat lokale

Burimet natyrore në Shqipëri janë duke vuajtur nga presionet, janë nën kërcënime të vazhdueshme, duke përfshirë prerjet e paligjshme të pyjeve dhe të mbulesës vegjetative, gjuetinë, turizmin e pakontrolluar dhe aktivitetet rekreative jo mirë të menaxhuara, erozionin dhe degradimin e tokës, zjarret, keq menaxhimin dhe përdorimin jo të qëndrueshëm të ujërave, hapjen e guroreve dhe […]

JICA rikthehet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta, 1.62 mln euro ne permiresimin e menaxhimit te ekosistemeve

Agjencia Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JICA) dhe Qeveria shqiptare nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit për ngritjen e kapaciteteve për përmirësimin e menaxhimit të ekosistemeve në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. JICA eshte rikthyer serish pas nje pune te suksesshme ne hartimin e Planit te Menaxhimit te PKDK ne vitin 2015 i cili ka qene edhe udherrefyesi kryesor i […]

Krijohet Forumi per Mbrojtjen e Parkut Kombetar Divjake – Karavasta

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, financuar nga BE dhe zbatuar nga INCA, dy Organizatat Horizont EU dhe Mireqeverisja e Ekosistemeve Natyrore (MEN) organizuan nje takim ne Parkun Kombetar […]

Fluks vizitoresh ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta!

Parku Kombetar Divjake-Karavasta është një zonat më të bukura përgjatë zonës bregdetare të vendit tone dhe nga më të rëndësishmet në Mesdhe përsa i përket bukurive dhe vlerave natyrore. Të shumtë ishin qytetarët që zgjodhën kete park për të kaluar fundjavën dhe temeraturat e larta qe shoqeruan keto dite. Jo vetem vizitore nga e gjithe […]

10 vjet Parku Kombetar Detar “Karaburun – Sazan”

Bukuritë dhe magjitë që natyra i ka falur Parkut Kombëtar Detar Karaburun-Sazan e kanë kthyer atë në një nga destinacionet më të bukura turistike në vend, ku çdo vit vizitohet mijëra turistë. I shpallur në 28 prill te vitit 2010 Parku Kombëtar Detar Karaburun-Sazan, është i vetmi park detar kombëtar i Shqipërisë. Parku ofron atraksione […]

Dita Nderkombetare e Ligatinave, Klosi promovon risite e Parkut Kombetar Divjake- Karavasta

2 shkurti i çdo viti është shpallur si “Dita Botërore e Ligatinave”. Kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 shkurt 1971 në qytetin Iranian të Ramsar-it. Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri në 6 metra thellësi, dhe përbëjnë një ekosistem mjaft […]

100 vjetori i Kongresit Kombetar te Lushnjes – Gezuar “Paveresine e Dyte te Shqiperise”

Diten e sotme ne shtepine muze u zhvilluan festimet ne kuader te 100 vjetorit te Kongresit Kombetar te Lushnjes. Mijera qytetare lushnjare dhe te ftuar nga shqiperia dhe diaspora mbushen sheshin prane shtepise muze te kongresit te Lushnjes. Kryetari i Parlamentit Gramoz Ruçi dhe Zv/Kryetari i Parlamentit Myslim Murrizi sebashku me Zv/Kryeministrin Erion Braçe te […]

Censusi 2020: Parku Kombetar Divjake-Karavasta, sistemi ligatinor me i rendesishem i Shqiperise

Përgjatë 3 ditëve Administratat e Zonave të Mbrojtura në gjithë vendin zhvilluan Censusin e Shpendëve Dimërues migrator të mjediseve ujore për vitin 2020. Këtë vit censusi u zhvillua në 26 zona, liqene dhe ligatina, ku u caktuan 205 pika vrojtimi. Procesi u drejtua nga 7- ekspertë dhe në të u përfshine stafet e 12- agjensive […]