JICA rikthehet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta, 1.62 mln euro ne permiresimin e menaxhimit te ekosistemeve

Agjencia Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JICA) dhe Qeveria shqiptare nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit për ngritjen e kapaciteteve për përmirësimin e menaxhimit të ekosistemeve në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. JICA eshte rikthyer serish pas nje pune te suksesshme ne hartimin e Planit te Menaxhimit te PKDK ne vitin 2015 i cili ka qene edhe udherrefyesi kryesor i […]

Pamje fantastike te Pyllit te Kularit ne Parkun Divjake-Karavasta (Video)

Kulari dikur ka qenë një fshat më i madh se Divjaka dhe ndodhej pranë lumit Shkumbin. Përbëhej nga fise autoktone, por që i bashkoheshin edhe familje të ardhura për arsye hasmërie nga vise të tjera të Shqipërisë. Pylli i Kularit sot eshte nje xhungel e vertete, me rreth 900 ha pyll pjeserisht pishe dhe pjesa […]

Aksione pastrimi ne Parkun Kombetar Divjake Karavasta

Vazhdojne aksionet e pastrimit ne Parkun Kombetar Divjake Karavasta. Me rastin e Dites Boterore te Mjedisit diten e sotme dhjetra te rinj te organizates Epoka e Re si dhe djem e vajza nga Grupi i te Rinjve Aktive te Divjakes, kane zhvilluar nje aksion pastrimi ne ambjentet e parkut.   Tashme vullnetarizmi nuk ka te […]

“Bike Tour” ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta

Pas kulles panoramike, pasareles se drurit dhe shetitjes me varka tashme vizitoret do te kene mundesi te shijojne bukurite e zones duke bere nje xhiro argetuese me biçikleta. Bukurite e shumta natyrore te Parkut Kombetar Divjake-Karavasta jane kthyer ne nje “magnet” per turistet e shumte te huaj dhe vendas te apasionuar pas natyres. Plazhi, laguna, […]

Siguria ne Parkun Divjake-Karavasta, bashkepunim me Karabinierine Italiane

Bukuria dhe natyraliteti i Parkut Kombetar Divjake Karavasta ka terhequr vemendjen e shume turistave vitet e fundit dhe kjo si pasoje e investimeve te shumta, e promovimit  dhe e punes se palodhur e administrates se AdZM Fier. Por siç dihet ky park eshte shume i rrezikuar dhe veçanerisht nga dora e njeriut, gje e cila […]

Flamingot nga Franca, ‘spektakel’ ne Parkun Kombetar Divjake- Karavasta

Flamingot, zogjtë me qafën e hollë dhe të harkuar dhe me këmbët e hijshme, prej 10 vitesh janë të pranishme në lagunën e parkut Divjakë-Karavasta. Por këtë herë Guida turistike Divjakë-Karavasta, na jep një lajm aq sa të bukur, por edhe interesant. “Guida si gjithmonë në shoqërimin e mjeshtrave të fotografisë së botës së egër […]

Zbulohet lulja e rralle ne Parkun Kombetar Divjake-Karasta

Florës së egër në Shqipëri i shtohet një tjetër lloj i rrallë bime. Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, e cila ështe duke kryer regjistrimin e florës së egër në parkun “Divjakë-Karavasta”, ka zbuluar manushaqen e bardhë (Vjola alba), e pandeshur më parë në këtë zonë. Divjaka është vërtetë një thesar natyror, me shumë lloje […]