“Ghost fishing”, rreziku i padukshem qe i kanoset ekosistemeve detare

Peshkimi fantazmë (ghost fishing) është një term i cili përdoret për të shpjeguar zënien e organizmave detarë nga veglat e braktisura të peshkimit. Çdo vit rreth 650.000 ton vegla peshkimi braktisen ose hidhen në oqeane dhe më tepër se 130.000 delfinë, balena dhe foka ngecin në këto vegla të braktisura. Sipas një raporti të FAO-s […]

JICA rikthehet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta, 1.62 mln euro ne permiresimin e menaxhimit te ekosistemeve

Agjencia Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JICA) dhe Qeveria shqiptare nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit për ngritjen e kapaciteteve për përmirësimin e menaxhimit të ekosistemeve në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. JICA eshte rikthyer serish pas nje pune te suksesshme ne hartimin e Planit te Menaxhimit te PKDK ne vitin 2015 i cili ka qene edhe udherrefyesi kryesor i […]