Rishikimi i kufijve te Parkut Kombetar Divjake-Karavasta

Vijon skanimi i zonave të mbrojtura  me grupet e interesit, Shoqatën e Parqeve Kombëtare, shoqatat mjedisore dhe stafin e zonave të mbrojtura në  Fier, Elbasan dhe Berat. Aktualisht po shqyrtohen vlerat natyrore aktuale, kufijtë dhe sipërfaqet e zonave të mbrojtura, skeda e tyre në çdo qark të vendit për të pasur zona të mbrojtura sipas […]

AdZM Fier pastron shtigjet ne pyllin e Parkut Kombetar Divjake-Karavasta

Fluksi i madh i turisteve qe parashikohet te vijne kete sezon ne Parkun Kombetar Divjake Karavasta kerkon edhe nje infrastrukture te duhur per shetitjen e tyre ne bukurite e ketij parku. Krahas qendres se vizitoreve e cila i jep edhe mireseardhjen turisteve duke i prezantuar me vecantite dhe bukurite e parkut apo pikes se vrojtimit […]

Siguria ne Parkun Divjake-Karavasta, bashkepunim me Karabinierine Italiane

Bukuria dhe natyraliteti i Parkut Kombetar Divjake Karavasta ka terhequr vemendjen e shume turistave vitet e fundit dhe kjo si pasoje e investimeve te shumta, e promovimit  dhe e punes se palodhur e administrates se AdZM Fier. Por siç dihet ky park eshte shume i rrezikuar dhe veçanerisht nga dora e njeriut, gje e cila […]

Horizont EU, MEN dhe AdZM Fier organizojne me sukses Panairin Agro – Kulturor ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” dy organizatat zbatuese Horizont EU dhe MEN bashke me AdZM Fier ishin pjesemarrese ne organizimin e panairit agro-kulturor ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta ne kuader te dites se pelikanit kaçurrel simbolit dhe atraksionit te ketij parku. Pjesemarres te shumte nga bizneset e […]

“Dita e Pelikanit Kacurrel 2019” – Horizont EU dhe MEN pergatisin festen ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, te financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA, organizatat zbatuese “Horizont EU”(HEU) dhe “Mireqeverisja […]

Flamingot nga Franca, ‘spektakel’ ne Parkun Kombetar Divjake- Karavasta

Flamingot, zogjtë me qafën e hollë dhe të harkuar dhe me këmbët e hijshme, prej 10 vitesh janë të pranishme në lagunën e parkut Divjakë-Karavasta. Por këtë herë Guida turistike Divjakë-Karavasta, na jep një lajm aq sa të bukur, por edhe interesant. “Guida si gjithmonë në shoqërimin e mjeshtrave të fotografisë së botës së egër […]

Dita Boterore e Pyjeve ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta

Më 21 mars të çdo viti, duke filluar nga 2013, festohet Dita Boterore e Pyjeve, shpallur me rezolutën e OKB të 21 dhjetorit 2011. Dita Boterore e Pyjeve nënkupton jo vetem ditën e pyjeve dhe bimëve, por edhe të të gjitha kafshëve dhe gjallesave që jetojnë atje ose që përfitojnë në një farë mënyre nga […]

Horizont EU dhe MEN mbjelllin 400 pisha ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, te financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA, dy organizatat fituese dhe zbatuese “Horizont […]

Procedohen dy persona per gjueti te paligjshme ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

  Moratoriumi i gjuetise i shpallur nga qeveria shqiptare ka vene ne gadishmeri te gjithe punonjesit e pyjoreve te Republikes se Shqiperise. Pavaresisht se shumica e gjuetareve jane ndergjegjesuar me kete ligj dhe kane bllokuar armet e tyre ka ende nga ata gjuetare qe shkelin ligjin dhe abuzojne. Nje rast i tille eshte konstatuar diten […]

Dita Ndërkombëtare e Ligatinave në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta.

Dita Ndërkombëtare e Ligatinave në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri në 6 metra thellësi, përbëjnë një ekosistem mjaft të rëndësishëm që siguron larmi përfitimesh përfshirë filtrimin e ujit, sigurimin e biodiversitetit, mbrojtjen e bregdetit dhe zbutjen e ndryshimeve klimatike. Dita Botërore e Ligatinave është një mundësi e mirë për të […]