Dita Boterore e Rangers/ Aktivitet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Dita Botërore e Rangers-ave festohet çdo vit më 31 Korrik që prej vitit 2007 dhe organizohet nga Shoqatat e Federatës Ndërkombëtare të Ranger (IRF), Thin Green Line Foundation, si dhe nga organizata, shkolla dhe individë që mbështesin punën e Rangers-ave në mbarë botën. Në këtë datë, Rangersat në mbarë botën, nëpërmjet veprimtarive të ndryshme, përkujtojnë […]

Dita e Pelikanit Kaçurrel/ Aktivitet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

10 maji dita e pelikanit kaçurrel, tashme qe prej vitit 2015  eshte kthyer ne nje dite feste ne Parkun Kombetar te Divjakes. Pelikani Kaçurrel eshte shpendi simbol ne kete park, i cili e ka kthyer zonen ne nje atraksion turistik. Diten e sotme ne PKDK ne kuader te kesaj dite u mblodhen stafi dhe specialistet […]

Fluks vizitoresh ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta!

Parku Kombetar Divjake-Karavasta është një zonat më të bukura përgjatë zonës bregdetare të vendit tone dhe nga më të rëndësishmet në Mesdhe përsa i përket bukurive dhe vlerave natyrore. Të shumtë ishin qytetarët që zgjodhën kete park për të kaluar fundjavën dhe temeraturat e larta qe shoqeruan keto dite. Jo vetem vizitore nga e gjithe […]

Junior Rangers ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta, shembull suksesi per Federaten Evropiane te Rangersave

Një nga gjërat më të rëndësishme për Rangers është përfshirja e të rinjve në mbrojtjen e natyrës . Disa vende në Evropë po zbatojnë programe të suksesshme Junior Ranger. Ata mësojnë se si të mbrojnë natyrën dhe kete ja u percjellin brezave te ardhshëm. Junior Rangers qëndrojnë në kontakt të drejtpërdrejtë me natyrën duke u argetuar, mesuar dhe […]

Turiste edhe gjate stines se dimrit ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Në këto ditë të ftohta dimri Divjaka vijon të tërheqë vizitorë vendas e të huaj, të cilët bëhen kureshtarë jo vetëm për natyrën dhe faunën e rrallë, por edhe për gjurmët historike. Gjatë fundjavës një grup turistësh nga Spanja vizituan Parkun Kombetar Divjake – Karavasta ku u njohen me vlerat e tij te udhehequr nga […]

Zonat e Mbrojtura: Prezantohet studimi per Parkun Kombetar Divjake – Karavasta

Gjate takimit te tretë Rajonal per prezantimin e Studimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore për qarqet Shkodër, Lezhë, Durrës, Tirane, Fier dhe Vlorë, i cili u organizua ne Lezhe u krye edhe njohja e te pranishmeve me kufijte e rishikuar te zonave te mbrojtura. Ashtu si te gjithe drejtuesit e AdZM-ve te perfshira te cilet […]

“ENEL”, peruron parkun me te madh eolik ne Greqi

Kompania prestigjioze italiane ENEL, përmes filialit të saj grek të energjisë së rinovueshme Enel Green Power Hellas (EGPH), njoftoi se ka lidhur tashmë me rrjetin, kompleksin e ri të parkut eolik emërtuar Kafireas, i cili është më i madhi në llojin e tij në vend me një kapacitet të përgjithshëm prej më shumë se 154 […]

Qeveria Japoneze kthehet me JICA-n ne Parkun e Divjakes

Parku Kombetar Divjake Karavasta, do te kete vemendjen e qeverise japoneze per disa vite ne vazhdim. Ky ka qene rezultati i takimit te djeshem mes ministrit te Mjedisit te Japonise z. Minoru Kiuchi shoqeruar me 4 drejtore te drejtorive te ndryshme te Ministrise se Mjedisit si dhe Ambasadori i Japonise ne Shqiperi si dhe ministrit […]

Grupi “Junior Ranger” nga Librazhdi vizite ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Trendi gjitnje e ne rritje i turisteve ne zonat e parqet Kombetare dhe zonat e mbrojtura te Shqiperise po vjen gjithnje e ne rritje . Administratoret te Zonave te Mbrojtura kane nevoje per mbeshtetje nga te gjithe aktoret dhe faktoret ne keto zona ne menyre qe te mirepresin turistet duke i ofruar atyre sherbimin me […]

Dita Europiane e Parqeve, Aksion pastrimi ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Dita Europiane e Parqeve u promovua për herë të parë në vitin 1999, me nismën e EUROPARC Federation, me qëllim rritjen e profilit të zonave të mbrojtura europiane dhe gjenerimin e mbështetjes publike për qëllimet dhe punët e tyre. Kjo dite eshte kremtuar edhe ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta ku u organizua nje aksion […]