Programi IPARD III/ Zgjerohet mbeshtetja per fermeret gjate 2021

Shqipëria përgatitet për programin IPARD III që adreson masa të reja mbështetëse për fermerët dhe zhvillimin e bujqësisë në vendin tonë gjatë 2021. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural (AZHBR) po përgatit strukturat përkatëse për zbatimin e Programin IPARD III dhe fishat e masave te reja. Drejtoresha e Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, Frida […]

Punet ne bletari gjate muajit Shtator

Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe punët e tjera. Duke e pasur parasysh se muaji gusht është i nxehtë dhe me pak të reshura, e që pasojë ka kullosa të varfëra, edhe muaji shtator është i varfër me […]

Po demtojne bujqesine: 3.234 drere, perfshire femra dhe kelyshe, do te vriten gjate sezonit te gjuetise

Popullsia e drerit të Venetos ne Itali po lulëzon, por ky, që duket një lajm i shkëlqyeshëm për natyrën, me sa duket është një lajm i keq për fermerët, të cilët kanë raportuar dëme të konsiderueshme në të lashtat e shkaktuara nga këto kafshë. Për këtë arsye, Provinca italiane e Belluno ka marrë një vendim […]

Punet ne bletari gjate muajit Korrik

Gjatë muajit korrik ka më pak kullotë në natyrë, pasi që livadhet janë kositur në pjesët e ulëta, kurse në pjesët malore vegjetacioni është i më vonshëm dhe ka kullota të konsiderueshme, e posaçërisht nëse aty ka blir. Në përgjithësi gjatë këtij muaji temperaturat janë më të larta të cilat e thajnë nektarin edhe ashtu […]

Tregtim ushqimesh te skaduara – AKU vendos 2 masa administrative gjate 24 oreve te fundit

Trupat inspektuese të AKU-së kanë vijuar edhe gjatë 24 orëve të fundit 608 inspektime dhe monitorime në garantim të sigurisë ushqimore dhe në kuadër të Taks-Forcës anti-covid. AKU bën me dije se është duke këshilluar në çdo monitorim që bizneset të kujdesen për zbatimin e protokolleve të sigurisë, si pajisjen me maska dhe mbajtjen e […]

SHMU: Mot i paqendrueshem edhe gjate kesaj jave

Sipas parashikimeve te Sherbimit Meteorologjik Ushtarak pritet që java që presim përpara më në fund të na sjell diellin dhe temperatura relativisht të larta (për adhuruesit e plazhit). Por SHMU theksn se ky diell dhe këto temperatura vijnë gjatë ditës së Enjte dhe të Premte; por le ti shohim ditët me rradhë. Paqëndrueshmëria e motit […]

Pije freskuese per hidratim dhe energji gjate veres

Kjo pije përdoret për të shuar etjen dhe për tretje, është një pije natyrale me pak kalori, mund të përgatitet lehtësisht në shtëpi si një pije freskuese pasdite, por gjithashtu shërben në fund të një vakti, ndoshta në kavanoza qelqi, si një koktej. Meqenëse djersitemi më shumë në muajt e ngrohtë, duhet të pimë më […]

Perimet ne sera – Kujdesi dhe sherbimet gjate muajit Maj 2020

Gjate muajit Maj krahas shërbimeve të tjera vëmendja kryesore duhet të përqëndrohet në kontrollin e sëmundjeve e dëmtueseve kryesor që shqetësojne perimet në sera. Rritja e temperaturave stimulon rritjen e mases vegjetative te bimeve, prandaj fokusi duhet te perqendrohet ne zbatimin ne kohe te masave agroteknike ne kontrollin e rritjes se bimeve si dhe ne […]

Kuzhinieri shqiptaro-amerikan kthen bamiresine ne mision, gjate krizes se COVID-19

Nju Xhërsi është një nga shtetet më të goditura nga koronavirusi në Shtetet e Bashkuara. Kur autoritetet urdhëruan kufizimin e aktiviteteve dhe operacioneve përfshirë në restorante, pronari dhe kuzhinieri shqiptaro-amerikan i restorantit Amici në Cherry Hill të Nju Xhërsit, Aleks Daku, u hodh në aksion për të ushqyer njerëzit në nevojë dhe ata që janë […]

Konsumi i ushqimeve dhe produkteve gjate pandemise!

Çdo ditë konsumatori ndiehet i frikësuar në lidhje me konsumin e ushqimeve, sa të rrezikuar jemi dhe a mund të merren masa vetjake për të minimizuar rrezikun e infektimit COVID19. Nuk jemi ende vonë për tu informuar pasi ende kur flitet për COVID19 konsiderohet një lloj infeksioni i ri i koronavirusit (SARS – CoV-2) që […]