Kalendari i Bujkut/ Punet ne bujqesi per muajin Korrik 2021

KALENDARI I BULKUT MUAJ KORRRIK 2021 PUNIMET NË ARA Misri Në bimën e misrit nuk ka probleme, është në rritje të plotë, duhet kontrolluar në mustaqe (lulet femerore), në lulet mashkullore dhe në gjethe se mund të ketë morra. Domatja në sera Në të gjitha serat pothuajse ka perfunduar prodhimi, është koha që të pastrohen […]

Punet ne bletari gjate muajit Korrik

Gjatë muajit korrik ka më pak kullotë në natyrë, pasi që livadhet janë kositur në pjesët e ulëta, kurse në pjesët malore vegjetacioni është i më vonshëm dhe ka kullota të konsiderueshme, e posaçërisht nëse aty ka blir. Në përgjithësi gjatë këtij muaji temperaturat janë më të larta të cilat e thajnë nektarin edhe ashtu […]

Kujdesi per bletet gjate muajit Korrik

kosheret e bleteve

Gjatë muajit korrik, në pjeset e ulëta, ka më pak kullotë në natyrë, pasi livadhet janë kositur, kurse në pjesët malore vegjetacioni është i më vonshëm dhe ka kullota të konsiderueshme, e posaçërisht nëse aty ka blin. Në përgjithësi gjatë këtij muaji temperaturat janë më të larta të cilat e thajnë nektarin edhe ashtu në […]

Kalendari i Bujkut per muajin Korrik 2019

Ne kete artikull te Agronews i cili vjen cdo muaj per te gjithe bujqin shqiptare, do te gjeni keshillat e nevojshme dhe kujdesin qe duhet treguar per rritjen e kulturave bujqesore. Pamvaresisht ketyre informacioneve fermeret duhet te keshillohen me agronomet per ecurine e bimeve sepse mund te kete problematika specifike dhe zgjidhja per to merret […]