Punet ne bujqesi per muajin Prill

Nga Agr. Jak Pacani Më poshtë punët kryesore qe duhet te bëhen dhe planifikohen nga bujqit për mbrojtjen e kulturave bujqësore nga semundjet dhe demtuesit për muajin Prill. PUNIMET NE ARA Për bimen e Misrit Puna e parë që duhet bërë me misrin është përgaditja e tokës për mbjedhje gjatë punimeve të para të cilët zakonisht […]

Kalendari i Bujkut/ Punet ne bujqesi per muajin Korrik 2021

KALENDARI I BULKUT MUAJ KORRRIK 2021 PUNIMET NË ARA Misri Në bimën e misrit nuk ka probleme, është në rritje të plotë, duhet kontrolluar në mustaqe (lulet femerore), në lulet mashkullore dhe në gjethe se mund të ketë morra. Domatja në sera Në të gjitha serat pothuajse ka perfunduar prodhimi, është koha që të pastrohen […]

Punet ne bletari per muajin nentor

Gjatë muajit nëntor kemi luhatje të konsiderueshme të temperaturave. Bletët nuk dalin me në fluturim, nuk ka mbarsim në zgjua, ato e konsolidojnë tufën madje edhe ngjeshën aq shumë sa e zvogëlojnë volumin e saj. Këtë e bëjnë me qëllim që ta ruajne temperaturën me më pak harxhim të ushqimit. Gjatë muajit nëntor harxhimet mesatare […]

Punet ne bletari per muajin Tetor

kosheret e bleteve

Me muajin tetor fillon vjeshta, edhe pse sipas kalendarit ajo ka filluar 10 ditë më herët. Tetori është një muaj stabel i vjeshtës i cili zakonisht gjatë tërë muajit ka temperaturë relativisht të përshtatshme dhe konstante mbi 20 °C gjatë ditës, kurse gjatë natës 10-12°C. Ditët me shi nxitin disa bimë të kenë lule nga […]

Pajisjet per krasitje – Si te perzgjidhni te duhurat per punet tuaja ne bujqesi!

Pajisjet cilësore na lejojnë të përfundojmë punën në pemishte në mënyrën më të shpejtë dhe më të efektshme. Pajisjet që i përdorim duhet të jenë të lehta me dizajn ergonomik dhe të bëra nga materiale cilësore me një ngjyrë të të theksuar kur pajisja bie mbi bar. Pajisja që përdorni duhet të dezinfektohet para krasitjes. […]

Punet ne bletari gjate muajit Shtator

Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe punët e tjera. Duke e pasur parasysh se muaji gusht është i nxehtë dhe me pak të reshura, e që pasojë ka kullosa të varfëra, edhe muaji shtator është i varfër me […]

Punet ne bletari ne muajin Gusht

kosheret e bleteve

Pas pakësimit të rritjes së sasisë së larvave gjatë muajit të mëparshëm, në këtë muaj, herët a vonë, vihet re një shtesë e re në rritjen e tyre, por që nuk arrin nivelin e fillimit të verës. Në disa zona fillon periudha e rritjes së bletëve që do të dimërojnë, dhe familjet shfaqin shenja të […]

Punet ne bletari per muajin Maj 2020

Muaji maj është muaji më i mirë si për bletët ashtu edhe për bletarin. Gjatë këtij muaji mund t`i shohim rezultatet e punës sonë, si asaj praktike ashtu edhe përgatitjet tona teorike, pasi që gjatë këtij muaji kemi kullosat më të theksuara e posaçërisht atë të akacies-bagremit. Punët që duhet t`i kryej bletari gjatë këtij […]

Punet ne bletari ne muajin Prill

Muaji prill është i njohur për lulëzimin e pemëve të ndryshme, si dhe për fillimin e kullosave më të begatshme për bletët. Gjatë këtij muaji nëna natyrë ofron kullosa nga të cilat bletët mbledhin nektarin dhe pjalmin e që janë jetike për zhvillimin e vrullshëm të shoqërive të bletëve. Këtë begati natyrore bletët e shfrytëzojnë […]

Makineri bujqesore per te lehtesuar punet e fermereve dhe kursyer kohen

Rrotullse mbledhese bari per traktore te vegjel. Paisje e cila iu vjen ne ndihme fermere te cilet kane siperfaqe te vogla dhe te medha Kuhn GA 280G produkt Gjerman i firmes Landwirt Kuhn Schwader GA 280G inkl. Gelenkwelle Kuhn Schwader GA 280G inkl. Gelenkwelle zu verkaufen!Alle Infos: https://www.landwirt.com/gebrauchte,2319540,Kuhn-GA-280G.html Gepostet von landwirt.com am Donnerstag, 6. Februar […]