Kalendari i Bujkut/ Punet ne bujqesi per muajin Korrik 2021

KALENDARI I BULKUT MUAJ KORRRIK 2021 PUNIMET NË ARA Misri Në bimën e misrit nuk ka probleme, është në rritje të plotë, duhet kontrolluar në mustaqe (lulet femerore), në lulet mashkullore dhe në gjethe se mund të ketë morra. Domatja në sera Në të gjitha serat pothuajse ka perfunduar prodhimi, është koha që të pastrohen […]

Dita Evropiane e Parqeve 2021

Viti 2020 ishte plot me sfida të mëdha për parqet në të gjithë Evropën, megjithatë nëse ka një gjë për të cilën natyra na mëson, është se për të mbijetuar duhet të përshtatemi. Covid-19 edhe një herë ka theksuar nevojën e Evropës për hapësira të gjelbërta. Plani evropian i rimëkëmbjes “Brezi i ardhshëm BE” premton […]

Eksperti i Bujqesise Resuli: Humbjet ne blegtori do te thellohen ne vitin 2021

Ky eshte parashikimi i ekspertit te bujqesise z. Ervin Resuli i cili shton se kriza nga COVID-19 do të thellojë humbjet te krerët e gjedhëve për qumësht në 6-mujorin e parë të vitit 2021. Çmimi i lartë i naftës që përdor fermeri konsiderohet si një nga faktorët kryesorë të thellimit të humbjeve. Sipas ekspertit Resuli, […]

Programi IPARD III/ Zgjerohet mbeshtetja per fermeret gjate 2021

Shqipëria përgatitet për programin IPARD III që adreson masa të reja mbështetëse për fermerët dhe zhvillimin e bujqësisë në vendin tonë gjatë 2021. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural (AZHBR) po përgatit strukturat përkatëse për zbatimin e Programin IPARD III dhe fishat e masave te reja. Drejtoresha e Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, Frida […]

Shqiperia gati per Censusin e Shependeve Dimerues 2021

Agjencia Kombetare e Zonave te Mbrojtura per te 6-in vit radhazi organizon Censusin e Shpendeve Ujore Dimerues ne Shqiperi. Ne datat 15, 16 dhe 17 janar ne te gjithe vendin, ne plot 30 liqene dhe ligatina do te jene rreth  90 punonjes te AdZM-ve, te cilet sebashku me ekspertet ornotologe, studente dhe vullnetare, do te […]

Gjimnazi “18 Tetori” nis regjistrimet per vitin e ri shkollor 2020 – 2021

Udhezimi i Ministrise se Arsimit, Sportit dhe Rinise per fillimin e regjistrimeve nga dt 1 – 15 korrik ka angazhuar stafet pedagogjike te çdo shkolle ne Repupliken e Shqiperise. Sot filluan regjistrimet e klasave te para per vogelushet qe do te ulen per here te pare ne bangat e shkolles si edhe per nxenesit e […]

Bujqesia, BE shkurton fondet: 370 milion euro me pak per Italine ne 2021

Brexit tashmë është duke bërë “viktimën” e parë: bujqësine italiane. Për shkak të mungesës së marrëveshjes midis vendeve të BE-së për CAP-in e ri, Politikën e Përbashkët Bujqësore dhe mbi të gjitha për shkak të ngushtimit të buxhetit evropian si pasoje e daljes së Mbretërisë së Bashkuar, Brukseli ka nxjerrë një rregullore të përkohshme për vitin […]

Perspektivat per Politiken e Perbashket Bujqesore 2021 – 2027 ne BE

Në fillimin e saj, Politika e Përbashkët Bujqësore (CAP) synonte të ushqente mijëra evropianë pas dëmeve të shkaktuara nga Lufta e Dytë Botërore. Ky qëllim u arrit brenda disa viteve, duke çuar në mbiprodhim masiv. Që nga vitet 1960, CAP është mekanizmi kryesor mbështetës për fermerët në Bashkimin Evropian (BE). Ndërsa paga mesatare e fermerëve vazhdon të bjerë, çmimet e […]

Investimi ne Ujesjellesin e Lushnjes/ Balluku: Furnizim 24 ore me uje te pijshem brenda vitit 2021

“Një nga pesë kolonat e strategjisë së qeverisë shqiptare është përmirësimi i shërbimit të ujit të pijshëm për të gjitha qytetet dhe zonat rurale”. Kështu u shpreh ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku nga Lushnja, gjatë inspektimit të punimeve për ndërtimin e ujësjellësit të ri, që garanton furnizim të pandërprerë me ujë të pijshëm […]