Resuli: “Karteli” po shkatërron blegtorinë në Shqipëri

Ervin Resuli, ekspert bujqësie njëkohësisht edhe president i urdhrit të mjekut veterinar vijon të publikojë problemet me të cilat janë duke u përballur blegtorët në Shqipëri. Në një intervistë televizive në MCN ai tha se u bënë tashmë 4 vite që blegtorët kanë probleme dhe se fermerët e kanë denoncuar situatën te Autoriteti i Konkurrencës […]

Eksperti i Bujqesise Resuli: Humbjet ne blegtori do te thellohen ne vitin 2021

Ky eshte parashikimi i ekspertit te bujqesise z. Ervin Resuli i cili shton se kriza nga COVID-19 do të thellojë humbjet te krerët e gjedhëve për qumësht në 6-mujorin e parë të vitit 2021. Çmimi i lartë i naftës që përdor fermeri konsiderohet si një nga faktorët kryesorë të thellimit të humbjeve. Sipas ekspertit Resuli, […]

Vaksina falas dhe 400 veterinere me shume – Resuli: Propagande qeveritare

“Punësimi i 400 veterinerëve të rinj është një propagandë e qeverisë, ndërkohë që ka veterinerë që iu dalin pafund. Madje një pjesë e këtyre veterinerëve të bashkisë do marrin rrogën nga taksat tona edhe pasi të ikin nga puna. Shteti ka vetëm veterinerë zyrtarë, terreni nuk kemi, raportimet na vijnë nga veterinerët privat”. – keshtu […]

Ne mbrojtje te fermereve dhe ze kunder Ministrise se Bujqesise, Eksperti Ervin Resuli nen presion?

Një status në Facebook, hedh dyshime se një nga ekspertët e bujqësisë dhe zëri që ka dalë në mbrojtje te fermerëve gjatë gjithë kohës, është kërcenuar apo është nën presion. Bëhet fjalë për Ervin Resulin, i cili është dhe një nga zërat më kritik e kundërshtar të Ministrisë së Bujqësisë dhe ministrit Çuçi, për politikat […]

Resuli: A ka turp me te madh? Kosova akordon 53 mln euro per bujqesine, Shqiperia vetem 5.8 mln euro

Ervin Resuli administrator i Fermes Resuli ka nje ndjeshmeri ndaj bujqesise dhe kjo e ben te vemendshem dhe kritik ndaj çdo levizje te sektorit ne Shqiperi dhe rajon. Ne publikimet e tij specialisti i Bujqesise dhe Mjeku Veteriner  Resuli komenton me ironi fondet e akorduara nga qeveria e Kosoves duke krahasuar me fondet e qeverise […]