Gjimnazi “18 Tetori” nis regjistrimet per vitin e ri shkollor 2020 – 2021

Udhezimi i Ministrise se Arsimit, Sportit dhe Rinise per fillimin e regjistrimeve nga dt 1 – 15 korrik ka angazhuar stafet pedagogjike te çdo shkolle ne Repupliken e Shqiperise. Sot filluan regjistrimet e klasave te para per vogelushet qe do te ulen per here te pare ne bangat e shkolles si edhe per nxenesit e […]

Shqiperia drejt rritjes se turizmit europian te shpendeve – Mbi 150 mije specie te ndryshme ne 2020

Në 2016 kemi pasur më pak se 100 mijë specie të ndryshme, ndërsa sot në 2020 kemi mbi 150 mijë specie në të gjithë zonat e mbrojtura të Shqipërisë . Kështu deklaroi sot drejtori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura Zamir Dedej, në një intervistë për ATSH-në në Ditën Ndërkombëtare të Biodiveristetit. “Ka një […]

Unaza e Myzeqese/ FSHZH: Loti 2, Qerret – Kadiaj perfundon brenda 2020

Vijojnë punimet në projektin më rëndësi teper te veçante për zhvillimin bujqësor të zonës se Myzeqese por edhe dhe të vendit. Sipas te dhenave te Fondit Shqiptar te Zhvillimit, aktualisht po punohet me vendosje bordurash për trotuarët, ku kanë përfunduar 1.1 km dhe janë në proces në fshatin Qerret me bordurat. Gjithashtu në 1.9 km […]

Zv.Ministri Kote/ Eksportet bujqesore ne Mars – Prill 2020 u rriten me 20%

Vështirësitë e krijuara nga pandemia COVID-19, nuk kanë ndalur rritjen e eksporteve të produkteve bujqësore. Në një intervistë televizive, zv.ministri i Bujqësisë, Dhimitër Kote, shpehet se falë faktit që fermerët nuk e kanë ndalur punën dhe të krijimit të korridoreve të gjelbra me vendet e rajonit, eksportet bujqësore rezultojnë të jenë në rritje me rreth […]

Punet ne bletari per muajin Maj 2020

Muaji maj është muaji më i mirë si për bletët ashtu edhe për bletarin. Gjatë këtij muaji mund t`i shohim rezultatet e punës sonë, si asaj praktike ashtu edhe përgatitjet tona teorike, pasi që gjatë këtij muaji kemi kullosat më të theksuara e posaçërisht atë të akacies-bagremit. Punët që duhet t`i kryej bletari gjatë këtij […]

22 Prill 2020 – 50 vjetori i Dites se Tokes

Data 22 prill, njihet në gjithë botën, si Dita Ndërkombëtare e Planetit Tokë. Kjo është një ditë që shërben për të dhënë alarmin për dëmet që njerëzimi i shkakton pyjeve, lumenjve, tokës dhe pasurive të tjera të natyrës, si dhe të reflektojë e sensibilizohet për të ndalur shkatërrimin e mëtejshëm të saj. Zanafilla e ditës […]

Kalendari i Bujkut Prill 2020, kujdesi dhe mbrojtja e bimeve

Po jetojme një periudhë të vështire kundrejt Covid – 19, shpresojm që ky Virus të ik sa më shpejt e të kthehemi në gjëndje normale. Kalendari i bujkut ka karakter enciklopedik dhe informativ për të gjitha sherbimet për kultura bujqësore, blegtorale dhe bletarine. Më poshtë po japim punët kryesore që do të bëhen dhe duhet […]