Fruta-perimet/ Mbetemi ne maje te Europes per rritjen e çmimeve te konsumit ne shtator

Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit, që shërben si bazë krahasimore me vendet e tjera të Europës, për muajin shtator fiksohet në 2.3%, tregojnë të dhënat më të fundit nga Instituti i Statistikave. Shqipëria është vendi i 4-ët në Europë me rritjen më të madhe të çmimeve gjatë Shtatorit, pas Polonisë, Hungarisë dhe Çekisë. […]

Punet ne bletari gjate muajit Shtator

Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe punët e tjera. Duke e pasur parasysh se muaji gusht është i nxehtë dhe me pak të reshura, e që pasojë ka kullosa të varfëra, edhe muaji shtator është i varfër me […]

Kalendari bujqesor per muajin Shtator 2020

Kalendari i Bujkut ka karakter informimi për të gjitha kulturat bujqësore që kultivohen, për mbareshtrimin e blegtorisë dhe bletarisë etj. Më poshtë po japim punët kryesore që do të bëhen dhe duhet më pase parasysh nga ana e bujkut si edhe masat që duhet të merren për mbrojtjen e kulturave bujqësore nga semundjet dhe demtuesit […]

Oxford: Vaksina e Koronavirusit mund te jete gati kete shtator!

Një vaksinë për COVID-19 mund të jetë e gatshme që në Shtator, sipas ekspertëve nga Universiteti i Oksfordit. Sarah Gilbert është një profesore e vaksinologjisë dhe thotë se ajo është “80% e sigurt” se një vaksinë COVID-19 që po zhvillohet nga ekipi i saj do të funksionojë. Ekipi i saj në Oksford është pjesë e […]

Skema Kombetare ne bujqesi, deri ne shtator 1476 aplikime prane AZHBR

Skema Kombëtare ka arritur të tërheqë rreth vetes interes të lartë në bujqësi dhe blegtori. Të dhënat e fundit të përditësuara nga Agjencia e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rrural tregojnë se për të gjitha masat që mbështet kjo skemë ka pasur aplikime që në total kapin shifrën 1476. Në këtë shifër nuk përfshihen aplikimet për dorëzim […]

Punet ne bletari gjate muajit shtator

Gjatë muajit shtator duhet të vazhdohet me punët të cilat i kemi filluar e nuk i kemi kryer gjatë muajit gusht si dhe punët e tjera. Duke e pasur parasysh se muaji gusht është i nxehtë dhe me pak  reshje, e që pasojë ka kullota të varfra, edhe muaji shtator është i varfër me kullota […]

Kalendari i bujkut per muajin shtator

Kalendari i bujkut ka vetem karakter te informimit per të gjitha kulturat bujqësore që kultivohen, per mbareshtrimi e blegtorise dhe bletarise. Me poshte po japim punet kryesore që do të behen dhe kujdesi qe duhet nga bujqit per te marre masa ne mbrojten e kulturave bujqësore nga semundjet dhe demtuesit per muajn SHTATOR 2019 PUNIMET […]