22 Shtatori, Dita Nderkombetare pa makina

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare pa Makina, e cila synon sensibilizimin e njerëzve që të shmangin të paktën për një ditë makinat e tyre, të cilat emetojnë lëndë të dëmshme për organizmin dhe si një përpjekje për të kontribuar në mbrojtje të mjedisit. Nisma europiane “Në qytet pa makinën time” ka startuar për herë të parë […]

22 Prill 2020 – 50 vjetori i Dites se Tokes

Data 22 prill, njihet në gjithë botën, si Dita Ndërkombëtare e Planetit Tokë. Kjo është një ditë që shërben për të dhënë alarmin për dëmet që njerëzimi i shkakton pyjeve, lumenjve, tokës dhe pasurive të tjera të natyrës, si dhe të reflektojë e sensibilizohet për të ndalur shkatërrimin e mëtejshëm të saj. Zanafilla e ditës […]

Ta Pastrojme Shqiperine – Green Line Albania vazhdon pergatitjet per 22 nentorin

Mos bëj sikur nuk i shikon, mbeturinat janë kudo në qytetin tënd. Vepro, angazhohu dhe pastro! Keto jane thirrjet e mijera vullnetareve te Green Line Albania te cilet po organizohen per te 13 aksion kombetar te pastrimit. Edhe 26 Ditë nga aksioni i madh Ta Pastrojmë Shqipërinë – 22 Nëntor 2019  ata bejne thirrje per […]

“New York Times” per pasurite nenujore shqiptare: Zbulohen 22 amfora antike

Në detin Jon, në afërsi të brigjeve shqiptare, janë gjetur amfora të vjetra të paktën 2500 vjet që mund të dëshmojnë për mbetjet e një anije të lashtë, sipas një projekt i përbashkët shqiptaro-amerikan të arkeologjisë nënujore, shkruan prestigjiozja amerikane “New York Times” (NYT). Sipas ekspertëve të anijes kërkimore “Hercules” e “Fondacionit Detar RPM” janë […]