Dita Nderkombetare e Diversitetit Biologjik

Kombet e Bashkuar shpallën 22 Majin si Ditën Ndërkombëtare të Biodiversitetit për të rritur ndërgjegjësimin dhe përmirësuar vlerësimin e çështjeve të biodiversitetit. Fillimisht, në fund të vitit 1993, Komiteti i Dytë i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara shpalli si Ditë Ndërkombëtare të Biodiversitetit 29 Dhjetorin, ditën e hyrjes në fuqi të Konventës së […]

Dita Nderkombetare e Tolerances

16 nëntori shënohet si Dita Ndërkombëtare e Tolerancës, ditë kjo e cila u vendos me Deklaratën e Kombeve të Bashkuara më 16 nëntor të vitit 1995 në Konferencën e Përgjithshme të UNESCO-s. Toleranca është respekt, pranim dhe vlerësim i shumëllojshmërisë së pasur të kulturave në botën tonë, të formave tona të shprehjes dhe mënyrave të […]

Dita Ndërkombëtare e Ligatinave në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta.

Dita Ndërkombëtare e Ligatinave në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri në 6 metra thellësi, përbëjnë një ekosistem mjaft të rëndësishëm që siguron larmi përfitimesh përfshirë filtrimin e ujit, sigurimin e biodiversitetit, mbrojtjen e bregdetit dhe zbutjen e ndryshimeve klimatike. Dita Botërore e Ligatinave është një mundësi e mirë për të […]