Punet ne bletari per muajin Maj 2020

Muaji maj është muaji më i mirë si për bletët ashtu edhe për bletarin. Gjatë këtij muaji mund t`i shohim rezultatet e punës sonë, si asaj praktike ashtu edhe përgatitjet tona teorike, pasi që gjatë këtij muaji kemi kullosat më të theksuara e posaçërisht atë të akacies-bagremit. Punët që duhet t`i kryej bletari gjatë këtij […]

Rendimentet e uleta te grurit, Specialisti: Ndikuan negativisht shirat ne muajt Prill dhe Maj

Pothuajse ne te gjithe territorin e vendit fermeret kane filluar korrjen e grurit. Aktualisht ne fushat e myzeqese kombajnat jane duke punuar, por sipas burimeve te Agronews rendimentet e ketij viti jane teper te uleta. Jane te shumte fermeret te cilet kane kane mare nga 2 deri ne 3 kv grure per dynym sasi e […]

Keshilla teknike per mbrojtjen e bimeve per muajin Maj 2019

 Klima: Edhe dhjetëditori i parë të muajit Maj u shoqërua me reshje shiu të forta te cilat në disa zona arriten 50-80 mm. E parë në përgjithësi këto shira ishin një dhuratë e madhe për hidrocentralet, si dhe për rezervuaret me destinacion ujitjen e bimëve bujqësore. Rezervuarët e ujit për energji elektrike, rezervuarët e bujqëesië […]

Punet ne bletari gjate muajit maj

Muaji maj është muaji më i mirë si për bletët ashtu edhe për bletarët. Gjatë këtij muaji mund t`i shohim rezultatet e punës sonë, si asaj praktike ashtu edhe përgatitjet tona teorike, pasi që gjatë këtij muaji kemi kullotat më të theksuara e posaçërisht, në disa vende, atë të akacies-bagremit. Punët që duhet t`i kryej […]