Reklame:

Rendimentet e uleta te grurit, Specialisti: Ndikuan negativisht shirat ne muajt Prill dhe Maj

Pothuajse ne te gjithe territorin e vendit fermeret kane filluar korrjen e grurit.

Aktualisht ne fushat e myzeqese kombajnat jane duke punuar, por sipas burimeve te Agronews rendimentet e ketij viti jane teper te uleta.

Jane te shumte fermeret te cilet kane kane mare nga 2 deri ne 3 kv grure per dynym sasi e cila nuk justifikon koston. Fermeret shprehen se duhet patjeter nje zgjidhje per subvencionimin e karburantit per makinerite bujqesore sepse kosto e e tyre eshte teper e larte.
Specialisti i bujqesise dr. Pandi Boçi shprehet se kushtet atmosferike te ketij viti bene qe rendiminti i tij te jete ne keto shifra.

-“Deri ne periudhen e fillimit te muajit prill kushtet e fushave te grurit ishin ne kushte teper te mira por lageshtira teper e madhe gjate prillit e shoqeruar dhe ne muajin maj shkaktuan deme te pariparueshme ne kete kulture bujqesore”. shprehet zoti Boçi

Gjithashtu ai jep disa keshilla qe duhet te kene fermeret per menyren e plehrimit gjate kultivimit te grurit.

Per me teper ndiqni intervisten: