Kujdesi per bletet gjate muajt Mars!

Marsi eshte nje muaj shume i rendesishem dhe kritik, prej te cilit varet suksesi i bletarise per te gjithe vitin. Temperaturat shfaqin nje rritje te ndjeshme dhe si rrjedhoj, bletet futen ne fazen e zhvillimit te qendrueshem. Mbretereshat kane filluar tashme rritjen e ritmeve te pjelljes duke mbushur me shpejtesi te madhe te gjithe zgjoin. […]

Rendimentet e uleta te grurit, Specialisti: Ndikuan negativisht shirat ne muajt Prill dhe Maj

Pothuajse ne te gjithe territorin e vendit fermeret kane filluar korrjen e grurit. Aktualisht ne fushat e myzeqese kombajnat jane duke punuar, por sipas burimeve te Agronews rendimentet e ketij viti jane teper te uleta. Jane te shumte fermeret te cilet kane kane mare nga 2 deri ne 3 kv grure per dynym sasi e […]