Kultivimi i grurit – Keshillat e specialisteve per fermeret

Ne parcelat qe jane planifikuar per mbjelljen e grurit duhet te filloje pregatitja e tokes qe ne ditet e para te muajit Tetor. Duhet ber kujdes nga fermeret qe te mos mbjellin Grure mbas Grurit. Blerja e fares eshte nje pune qe duhet te kete perparsi pasi çfar te mbjellim do te korrim. Per faren […]

Rendimentet e uleta te grurit, Specialisti: Ndikuan negativisht shirat ne muajt Prill dhe Maj

Pothuajse ne te gjithe territorin e vendit fermeret kane filluar korrjen e grurit. Aktualisht ne fushat e myzeqese kombajnat jane duke punuar, por sipas burimeve te Agronews rendimentet e ketij viti jane teper te uleta. Jane te shumte fermeret te cilet kane kane mare nga 2 deri ne 3 kv grure per dynym sasi e […]

Specialisti Boçi: Farerat e grurit ne Shqiperi po keqperdoren

Llojet e farerave te grurit ne te gjithe boten diferencohen ne ato per konsum blegtoral ose per shpende dhe ai per konsum njerezor dhe ky diferencim behet sepse cilesia e tyre eshte ndryshme. Por ne shqiperi ka nje mos kontroll te cilesise se farerave dhe te etiketimit dhe ndarjes se farerave te grurit te cilat […]

Taksa godet bujqit, s’ka rezerva te grurit

Industria e miellit në Kosovë po ballafaqohet me mungesë të madhe të rezervave të gruri që nevojiten për prodhimin e miellit. Edhe pse ky produkt aktualisht gjendet në sasi të mjaftueshme në treg, sipas shoqatës së mullisëve, gjendja paraqitet alarmante pasi që rezervat e grumbulluara nga fermerët pas korrje-shirjeve vitin e kaluar janë shpenzuar, ndërkohë […]