Zv.Ministri Kote/ Eksportet bujqesore ne Mars – Prill 2020 u rriten me 20%

Vështirësitë e krijuara nga pandemia COVID-19, nuk kanë ndalur rritjen e eksporteve të produkteve bujqësore. Në një intervistë televizive, zv.ministri i Bujqësisë, Dhimitër Kote, shpehet se falë faktit që fermerët nuk e kanë ndalur punën dhe të krijimit të korridoreve të gjelbra me vendet e rajonit, eksportet bujqësore rezultojnë të jenë në rritje me rreth […]

Parku i Karavastase, MIE: Dorezimi i ofertave ne 30 prill por hapja ne 17 maj

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka ndryshuar sërish datën sa i takon ofertave për parkun fotovoltaik të Karavastasë. Sipas njoftimit të mëparshëm ofertat do të dorëzoheshin dhe hapeshin në datën 30 prill por tashmë kjo datë ka ndryshuar të paktën sa i takon procedurës së hapjes. MIE sqaron se dorëzimi do të bëhet deri më […]

22 Prill 2020 – 50 vjetori i Dites se Tokes

Data 22 prill, njihet në gjithë botën, si Dita Ndërkombëtare e Planetit Tokë. Kjo është një ditë që shërben për të dhënë alarmin për dëmet që njerëzimi i shkakton pyjeve, lumenjve, tokës dhe pasurive të tjera të natyrës, si dhe të reflektojë e sensibilizohet për të ndalur shkatërrimin e mëtejshëm të saj. Zanafilla e ditës […]

Punet ne bletari ne muajin Prill

Muaji prill është i njohur për lulëzimin e pemëve të ndryshme, si dhe për fillimin e kullosave më të begatshme për bletët. Gjatë këtij muaji nëna natyrë ofron kullosa nga të cilat bletët mbledhin nektarin dhe pjalmin e që janë jetike për zhvillimin e vrullshëm të shoqërive të bletëve. Këtë begati natyrore bletët e shfrytëzojnë […]

Kalendari i Bujkut Prill 2020, kujdesi dhe mbrojtja e bimeve

Po jetojme një periudhë të vështire kundrejt Covid – 19, shpresojm që ky Virus të ik sa më shpejt e të kthehemi në gjëndje normale. Kalendari i bujkut ka karakter enciklopedik dhe informativ për të gjitha sherbimet për kultura bujqësore, blegtorale dhe bletarine. Më poshtë po japim punët kryesore që do të bëhen dhe duhet […]

Rendimentet e uleta te grurit, Specialisti: Ndikuan negativisht shirat ne muajt Prill dhe Maj

Pothuajse ne te gjithe territorin e vendit fermeret kane filluar korrjen e grurit. Aktualisht ne fushat e myzeqese kombajnat jane duke punuar, por sipas burimeve te Agronews rendimentet e ketij viti jane teper te uleta. Jane te shumte fermeret te cilet kane kane mare nga 2 deri ne 3 kv grure per dynym sasi e […]

Eksportet drejt Kosoves, rriten 70% ne prill

Eksportet drejt Kosovës kanë shënuar një rritje të fortë në pjesën e parë të këtij viti, sidomos gjatë muajit prill, të nxitura nga dy grupe, ai i mineraleve e lëndëve djegëse (kryesisht naftës) dhe materiale ndërtimi e metale, të cilat së bashku zunë 74% të eksporteve drejt këtij shteti për janar-prill 2019. Sipas të dhënave […]

Punet ne bletari per muajin prill

Muaji prill është i njohur për lulëzimin e pemëve të ndryshme, si dhe për fillimin e kullosave më të begatshme për bletët. Gjatë këtij muaji natyra ofron kullosa nga të cilat bletët mbledhin nektarin dhe pjalmin e që janë jetike për zhvillimin e vrullshëm të shoqërive të bletëve. Këtë begati natyrore bletët e shfrytëzojnë shumë […]