Parku i Karavastase, MIE: Dorezimi i ofertave ne 30 prill por hapja ne 17 maj

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka ndryshuar sërish datën sa i takon ofertave për parkun fotovoltaik të Karavastasë. Sipas njoftimit të mëparshëm ofertat do të dorëzoheshin dhe hapeshin në datën 30 prill por tashmë kjo datë ka ndryshuar të paktën sa i takon procedurës së hapjes. MIE sqaron se dorëzimi do të bëhet deri më […]

Specialisti Malko: Laguna e Karavastase ka nevoje urgjente per nderhyrje!

Shoqata e Parqeve Kombetare dhe Agjencia e Zonave te Mbrojtura sebashku me Ministrine e Mjedisit po kryejne disa konsultime ne te gjitha parqet dhe zonat e mbrojtura ne shqiperi. Ne keto diskutime me institucionet vendore, shoqatat mjedisore dhe banoret po shikohet mundesia e ndryshimit te kufijve te zonave te mbrojtura si dhe zgjidhja per problemet […]

Dhenia me qira e tokave bujqesore, Ministria e Bujqesise tjeter gare per zonen e Karavastase

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka nisur tashmë procedurat e qiradhënies së tokës bujqësore për ato zona ku kanë përfunduar kontratat e mëparshme. Në një njoftim të fundit ministria bëri me dije se janë të paktën 146 hektarë tokë në zonën e Karavastasë së re që pritet të kalojnë tek personat e interesuar duke […]