“Duhen veprime urgjente per klimen!” – EEA: Europa do perjetoje te nxehte ekstrem çdo vit

Agjencia e Mjedisit e Bashkimit Europian, paralajmëroi se duhen ndërmarrë veprime të dukshme për të parandaluar ndodhi të ndryshimit klimatik që mund të shkaktojnë valë ekstreme të të nxehtit në Europë. Raporti “Gjendja Aktuale dhe Perspektiva e Mjedisit Europian”, që publikohet çdo 5 vite, bën thirrje për përpjekje të mëdha që të luftohet  ndryshimi klimatik.  […]

Specialisti Malko: Laguna e Karavastase ka nevoje urgjente per nderhyrje!

Shoqata e Parqeve Kombetare dhe Agjencia e Zonave te Mbrojtura sebashku me Ministrine e Mjedisit po kryejne disa konsultime ne te gjitha parqet dhe zonat e mbrojtura ne shqiperi. Ne keto diskutime me institucionet vendore, shoqatat mjedisore dhe banoret po shikohet mundesia e ndryshimit te kufijve te zonave te mbrojtura si dhe zgjidhja per problemet […]

Tkurrja e fuqise punetore, FMN: Duhen reforma urgjente

Plakja e popullsisë dhe largimi masiv i emigrantëve do të tkurrë ndjeshëm fuqinë punëtore në vend, që pas 30 vitesh pritet të bjerë me 18%. Ky është paralajmërimi i Fondit Monetar Ndërkombëtar, i cili bën apel për reforma urgjente në tregun e punës për të zbutur efektet negative. Një pjesë e madhe e sipërmarrjeve shqiptare, […]

Bizneset “shuplake” politikes – “Kriza po shkaterron ekonomine. Te merren masa urgjente”

Kriza politike në vend dhe situata e krijuar nga protestat masive,  ka dhënë një goditje të fortë për ekonominë e vendit, duke prekur sipërmarrjet e huaja dhe vendase si dhe konsumatorët.  Bizneset i bëjnë apel palëve politike të ulën dhe të zgjidhin urgjentisht këtë situatë, pasi çdo ditë që kalon rrit faturën e dëmeve. Kriza […]