Specialisti Malko: Laguna e Karavastase ka nevoje urgjente per nderhyrje!

Shoqata e Parqeve Kombetare dhe Agjencia e Zonave te Mbrojtura sebashku me Ministrine e Mjedisit po kryejne disa konsultime ne te gjitha parqet dhe zonat e mbrojtura ne shqiperi. Ne keto diskutime me institucionet vendore, shoqatat mjedisore dhe banoret po shikohet mundesia e ndryshimit te kufijve te zonave te mbrojtura si dhe zgjidhja per problemet […]

Semundja e pishave ne Korçe. Specialistet: Duhet nderhyrje sa me shpejt

Çdo vit, masivet pyjore në Korçë kërcënohen nga “procesionarja”. E njohur ndryshe si sëmundja e pishave, “procesionarja” rrezikon sipërfaqe të tëra pyjore, ndërsa problem mbetet lufta kundër saj. Pavarësisht pastrimit, “procesionarja” rikthehet. Specialistët ngulin këmbë për pastrimin fizik, pa kimikate të cilat dëmtojnë pemën. Por në disa zona, për shkak se ajo duhet të luftohet […]