Studimi i FAO: 50% e fermave ne Shqiperi gjenerojne deri ne 500 euro per person ne vit

Sipas një studimi të Organizatës Botërore të Ushqimit FAO, vetëm 25% e fermave gjenerojnë më shumë se 3000 euro dhe 5500 euro të ardhura në vit nga aktivitetet bujqësore më 2018. Më shumë se një e katërta (27%) nxjerrin më pak se 750 euro të ardhura dhe pothuajse gjysma e fermave siguron 750 deri në […]

Zv. Ministri Kote: Nafta pa akcize dhe heqja e TVSH-se per inputet e makinerite bujqësore, ul me 50% koston e prodhimit

Zv.ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Dhimo Kote e cilësoi programin e qeverisë për heqjen e akcizës, taksës së qarkullimit dhe karbonit nga karburanti për prodhimet bujqësore, një mbështetje të madhe për fermerët, që do e marrin naftën 80,4 lekë më pak nga sa e paguajnë sot. Në një intervistë televizive, Kote tha se “karburanti […]

Katastrofe mjedisore ne Kroaci – 50 milion blete te vdekura

Më shumë se 50 milion bletë janë gjetur të helmuara në rajonin verior të Kroacisë, në një zonë në kufi me Hungarinë. Helmimi nga pesticidet, megjithëse ende nuk është konfirmuar zyrtarisht, dyshohet të jetë shkaku i shkatërrimit ekologjik. Autoritetet lokale kanë deklaruar fatkeqësinë natyrore për një pjesë të rajonit dhe kanë nisur hetime nga veterinerët dhe […]

22 Prill 2020 – 50 vjetori i Dites se Tokes

Data 22 prill, njihet në gjithë botën, si Dita Ndërkombëtare e Planetit Tokë. Kjo është një ditë që shërben për të dhënë alarmin për dëmet që njerëzimi i shkakton pyjeve, lumenjve, tokës dhe pasurive të tjera të natyrës, si dhe të reflektojë e sensibilizohet për të ndalur shkatërrimin e mëtejshëm të saj. Zanafilla e ditës […]

Rekord historik per eksportet e Prosecco ne 2019, + 50% ne France

Të vjelat e para në kodrat e njohura nga UNESCO po festojnë rritjen e 50% të shitjeve në Francë që shtyn eksportet e kodrave te Proseccos në rekordin historik ndonjëherë në tregjet botërore, për një vlerë totale prej 458 milion euro në gjysmën e parë të 2019. Kjo është rezultati që del nga një analizë […]

Unaza Bujqesore e Myzeqese, FSHZH: Me shume se 50% e punimeve ka perfunduar!

Rreth 55% e punimeve në Unazën Bujqësore të Myzeqesë ka përfunduar. Fondi Shqiptar i Zhvillimit njofton se pas përfundimit të shtresave asfaltike, aktualisht po punohet me shtrimin e pllakave të trotuareve nga Imesht në Ngurrëz, ndërtimin e veprave të artit dhe mureve rrethuese si dhe  ndërtimin e trotuareve në segmentin Fier i ri – Kashtbardhë. Punimet […]