Problemet mjedisore/ Horizont EU zhvillon ore edukative ne SH.M.B Bubullime

Ditën e djeshme me 4 tetor ora 12:30 në ambjentet e shkollës “Dhimitër Mino” ne Bubullimë u bë prezantimi i projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Në takim merrnin pjesë nxënës të klasave […]

Rinia e do dhe e mbron mjedisin/Vijojne oret edukative me nxenesit e shkolles “Skender Libohova”

Në dt 24 maj ora 13:30 në ambjentet e shkollës 9-te vjecare “Skender Libohova”, u realizua ora e dyte e edukimit e ndergjegjesimit me nxenesit e kl 6-te B te kesaj shkolle. 27 nxenes te pranishem prej te cileve 14 vajza dhe 13 djem u bëne me dije rreth projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne […]

Problematikat mjedisore ne Divjake/ “Vendi Yne e Ardhmja e Femijeve Tane” takim me Keshilltare te Keshillit Bashkiak

Ne kuader te projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi i Turizmit-Kukes” eshte zhvilluar nje […]

Masakra mjedisore ne Seman, shkrumbohet per te disaten here pylli me pisha

Pylli me pisha në Seman ka rënë sërish pre e krimeve mjedisore. Dhjetra hektarë me pisha janë shkrumbuar nga flakët duke zhdukur bimësinë si dhe rrezikuar jetesën e kafshëve dhe shpendeve. Brenda pak kohësh ky habitat ka rënë pre e zjarreve për të dytën herë duke lejuar djegien e një hapsire të madhe te  pyllit. […]

Dita Boterore e rojtareve mjedisore – “Rangers”

Për të gjithë ata që pak i njohin, Rangers (Inspektorët e Parkut), janë një figurë kyçe në ruajtjen dhe mbrojtjen e parqeve. Ata sigurojnë që vizitorët të njohin, zbatojnë dhe respektojnë rregullat e frekuentimit, kujdesen për mbrojtjen e florës dhe faunës, për parandalimi i zjarrit, ruajtjen e hapësirave publike, infrastrukturës, veprave të artit dhe mobilimit […]

Katastrofe mjedisore ne Kroaci – 50 milion blete te vdekura

Më shumë se 50 milion bletë janë gjetur të helmuara në rajonin verior të Kroacisë, në një zonë në kufi me Hungarinë. Helmimi nga pesticidet, megjithëse ende nuk është konfirmuar zyrtarisht, dyshohet të jetë shkaku i shkatërrimit ekologjik. Autoritetet lokale kanë deklaruar fatkeqësinë natyrore për një pjesë të rajonit dhe kanë nisur hetime nga veterinerët dhe […]

OJF-te mjedisore kerkojne zgjerimin e njohjes se demeve nga krimi mjedisor

EcoAlbania e mbeshtetur nga Friedrich Ebert ka prezantuar se fundmi nje studim mbi Vleresimin Pasuror te Krimeve Mjedisore ne Shqiperi ku ka kerkuar mendimin e te gjithe organizatave qe operojne ne Shqiperi dhe kane ne fokus Mjedisin. Nje grup i gjere specialistesh te cilet u moren me kete studim kane prezantuar dhe diskutuar hulumtimet e […]

Sherbimet mjedisore, Shqiperia kerkon zgjatje te projektit, 2 milione USD shtese

Qeveria shqiptare ka kërkuar pranë Bankës Botërore zgjatje të afatit të projektit për shërbimet mjedisore edhe me një vit që me kalendarin e vjetër ishte parashikuar deri në 30 shtator 2019. Referuar dokumenteve të bëra publike nga BB thuhet se dokumenti i ristrukturimit propozon zgjatjen deri në 30 shtator 2020 dhe një financim shtesë prej […]

“Gangrena” e mbetjeve urbane – Ekspertet mjedisore: Ende nje problem, nuk eshte bere mjaftueshem

Vendgrumbullimet e mbetjeve urbane, të cilat rezultojnë të jenë jashtë kritereve, vijojnë të mbetën problem serioz për mjedisin dhe shëndetin e banorëve përreth. Identifikimi i pikave problematike është bërë dy vite më parë, por ajo që vihet re është se nuk po bëhet mjaftueshëm nga institucionet përkatëse për rehabilitimin e tyre, edhe pse Ministri i […]

Koncesionet qe shkaterrojne mjedisin – Nis projekti per fuqizimin e organizatave mjedisore ne mbrojtje te natyres

Shoqatat mjedisore në vendin tonë  nuk   kanë luajtur rolin e duhur për të parandaluar  abuzimet  e vazhdueshme me natyrën. Ekspertët shprehen për një nevojë emergjente në forcimin e aktivizimit të tyre në nivel kombëtar për të ndërgjegjësuar dhe parandaluar kontratat korruptive dhe koncesionet  për shfrytëzimin e burimeve natyrore, që vazhdojnë të ngelen shqetësim kryesor. Sipas […]