“Ghost fishing”, rreziku i padukshem qe i kanoset ekosistemeve detare

Peshkimi fantazmë (ghost fishing) është një term i cili përdoret për të shpjeguar zënien e organizmave detarë nga veglat e braktisura të peshkimit. Çdo vit rreth 650.000 ton vegla peshkimi braktisen ose hidhen në oqeane dhe më tepër se 130.000 delfinë, balena dhe foka ngecin në këto vegla të braktisura. Sipas një raporti të FAO-s […]