Pelikani Kaçurrel ne Divjake/ Moti i acarte veshtireson procesin e riprodhimit

Temperaturat e ulta dhe moti i acarte qe ka perfshire te gjithe territorin e shqiperise ka shkaktuar probleme jo vetem per njerezit por edhe per boten e eger. Debora dhe ngricat kane mberritur edhe ne bregdetin e Parkut Kombetar Divjake-Karavasta duke veshtiresuar jetesen e shpendeve te eger. Simboli i PKDK Pelikani Kaçurrel nje shpend i […]

Ilaçi qe zgjat jeten dhe vonon procesin e plakjes, pritet te dale ne treg

Plakja, është një proces biologjik, praktikisht i pashmangshëm, por Dr. David Sinclair, bashkëdrejtues i Laboratorëve për Biologjinë Molekulare të Plakjes dhe Profesor i Gjenetikës në Shkollën Mjekësore të Harvardit, po punon shumë për ta thyer këtë mit. Dr. Sinclair, ka identifikuar tashmë një përbërje kimike, që mund të ndryshojë procesin e plakjes, duke mundësuar ndryshimin […]