Censusi/ Pelikani Kaçurrel ne PKDK shton kolonine e tij, arrin ne 194 individe

Diten e djeshme Administratat e Zonave te Mbrojtura ne qarqet Shkoder, Lezhe, Fier, Berat, Vlore dhe Korçë zhvilluan censusin e pelikanit dalmat. Ky census ka nje rendesi te veçante per Parkun Kombetar Divjake-Karavasta pasi eshte i vetmi vend riprodhimi i Pelikanit Kaçurrel ne Shqiperi. Puna e mire e AdZM Fier  i ka krijuar kushte te […]

Nis censusi kombetar i shpendeve ujore 2020

Per te 5-tin vit radhazi Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) po zhvillon Censusin Kombetar te Shpendeve Dimerues ne datat 10-11-12 janar 2020. Kete vit censusi do te zhvillohet ne 26 zona liqene dhe ligatina, ku jane caktuar 205 pika vrojtimi. Censusi zhvillohet edhe ne zona qe nuk jane te mbrojtura. Procesi po drejtohet […]