Përdorimi i qepës për shëndetin e trurit dhe sistemin nervor!

Qepët janë shumë të rëndësishme për një shëndet të mirë të organizmit. Ato janë të pasura me fibër, kalium, kalçium si dhe kanë shumë vitamina të rëndësishme për sistemin nervor. Në këtë artikull, do të mësoni për vlerat e vitaminave dhe mineraleve që gjenden tek qepa për sistemin nervor dhe nervat. Vitamina C për sistem […]

Lengu i panxharit per shendetin e trurit dhe tensionin e gjakut

Pirja e lengut te panxharit rrit qarkullimin e gjakut ne tru tek njerezit Ky konkluzion tregon se kokrrat e kuqe te panxharit luftojne kunder uljes se funksioneve te trurit sidomos pas moshes 50 vjeçare, sipas nje studimi te fundit. Rrenja e panxharit permban perqendrime te larta te nitrateve, te cilat shnderrohen ne nitrite ne organizem. […]

Ajri i ndotur, rrezik per shendetin e trurit

Vitet e fundit, efektet e ndotjes së ajrit në shëndetin tonë kanë krijuar një interes në rritje, sidomos nga institucionet ndërkombëtare të cilat japin të dhëna mbi sëmundshmërinë dhe vdekshmërinë. Të dhënat e fundit në lidhje me vdekshmërinë të cilat i atribuohen ajrit të ndotur janë 12 milionë vdekje çdo vit, në mbarë botën. Këto […]

Konsumimi i peshkut 2 here ne jave luan nje rol kyç ne zhvillimin e trurit tek femijet

Studiuesit paralajmerojne se duhet konsumuar peshk te pakten 2 here ne jave sepse jane te pasura me vitamina dhe substanca te dobishme per organizmin tone. Keto substanca luajne nje rol kyc ne zhvillimin e trurit te femijeve dhe jo vetem. Omega -3 eshte nje vitamine shume e domosdoshme per sistemin nervor, muskujt dhe kockat. Po ashtu […]