Aronia, fruti me i shendetshem ne bote!

Aronia është një frut i vogel i ngjashem me boronicen me substanca te larta anti-kancerogjene. Është vërtetuar se frutat e zeza të Aronisë kanë ndikim pozitiv tek qelizat kancerogjene. Në një studim në universitetin Ohio State është vërtetuar se frutat e zeza luftojnë me sukses qelizat kancerogjene. Pigmentet të cilat gjenden tek Aronia zvogëlojnë 80% […]

Si kultivohet Aronia?

Aronia nuk është kulturë e që kërkon kujdes të madh. Ajo nuk duhet të spërkatet dhe nuk ka kërkesa specifike në lidhje me tokën dhe klimën, kurse e duron thatësirën dhe temperaturat shumë të ulëta. Aronia është pemë me formë të rrumbullakët e cila më tepër ngjason me boronicën dhe prandaj e quajnë boronica siberiane. […]

Aronia, antioksidanti Nr 1 në botë

Çdo ditë e më shumë po ndërgjegjësohemi për rolin e të ashtuquajturve “super ushqime” që zbulohen rregullisht, por që është t’i gjesh në treg. I tillë është rasti i Aronias, një hyrje e re në listën e ushqimeve që bëjnë mrekullira për organizmin tonë. Aronia është një frut ngjyrë vjollcë, i vogël, por shumë i […]