AKU: Asgjesohen 19 ton ushqime dhe merren mostra per prani pesticidesh

Trupat e inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit po vijuar punën në terren në garantim të sigurisë ushqimore, si dhe monitorime në kuadër të Task-Forcës kundër përhapjes së COVID-19. Në zbatim të Planit të Marrjes së Mostrave, janë marrë 30 mostra në të gjithë vendin, në fruta-perime për prani të mbetjeve pesticide, si dhe mostra […]

AKU/ Asgjesohen mbi 78 ton produkte ushqimore, vazhdon kontrolli i subjekteve ne te gjithe vendin

Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, kanë vijuar gjatë 24 orëve të fundit 144 kontrolle në të gjithë vendin në garantim të sigurisë ushqimore dhe monitorime të përbashkëta në kuadër të Task Forcës së ngritur kundër përhapjes së COVID-19. Sipas njoftimit të AKU gjatë inspektimit në Tiranë janë dhënë 4 masa administrative “paralajmërim”, janë marrë 10 mostra për […]

Sa te sigurt jane shqiptaret ne ato qe konsumojne? Mijera ton ushqime asgjesohen çdo vit

Shqiptarët po përballen me ushqim të pasigurt dhe vetëm gjatë vitin 2018 Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka ndërhyrë duke asgjësuar mijëra ton produkte ushqimore. “Ne asgjësojmë produktet e skaduar ose që i dalin analizat e gabuara. Kemi asgjësuar 4022 ton produkte me origjinë jo shtazore dhe 120 tonë produkte me origjinë shtazore”, thotë Poliksen Drazho, […]