Bashkia Kolonje forcon urat me Eksportuesit e Bimeve Medicinale dhe Aromatike

Bashkia Kolonje e mbështetur nga RisiAlbania, një projekt i Agjencisë  Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim-SDC , ka ndërmarrë nismen për të promovuar Kolonjen si një destinacion për tërheqjen e investimeve në sektorin e Bimeve Medicinale dhe Aromatike(BMA). Investimet në këtë sektor  gjenerojnë të ardhura më të mira dhe mundesi punesimi apo vet-punësimi për të rinjtë. […]

Futboll/ Bashkia Lushnje kerkese FSHF per rehabilitimin e terreneve sportive

Tifozeria lushnjare po insiston me kerkesat e saj qe ekipi i Lushnjes dhe qyteti te kete nje stadium te ri me parametra optimal per zhvillimin e nje ndeshje futbolli. N/Kryetari i Bashkise Lushnje Genti Nushi ne emisionin Udhekryq deklaroi se kane aplikuar per 3 projekte ne Ministrine e sportit dhe FSHF ku ben pjese edhe […]

Divjaka asnje rast me COVID-19, Bashkia pergatitet per sezonin e veres

Megjithëse Divjaka eshte shpallur zone e gjelber dhe mbetet një nga qytetet që nuk ka asnjë të infektuar me koronavirus, masat për mbrojtjen e qytetareve zbatohen njësoj si në zonat e tjera. Qyteti, në çdo lagje, mjedis publik, akse rrugore dhe mjetet e transportit publik, dezinfektohet çdo 72 orë, thotë Fredi Kokoneshi kryetari i Bashkisë […]

Taksat vendore/ Bashkia Lushnje pergatitet te shtyje afatin e pagesave per bizneset

Situata e pazakonte e pandemise dhe e shteterrethimit ne te cilen po gjendet shqiperia edhe e gjithe bota po shkakton nje kosto te larte ekonomike per bizneset. Ne vendin tone deri me tani disa bashki i kane zeruar taksat vendore per kete periudhe dhe disa e kane shtyre afatin e pageses se tyre deri ne […]

Bashkia dhe Policia disiplinojne tregjet e fruta-perimeve

Tregjet e fruta perimeve dhe dyqanet ku shiten keto produkte nuk po respektojne rregullat e kerkuara nga autoritetet shendetesore. Pas situates se djeshme te raportuar ne media dhe rrjetet sociale policia e rendit dhe ajo bashkiake sot moren disa masa duke vendosur sinjalistike orientuese per qytetaret. Situata e renduar solli nderhyrjen e bashkise dhe policise […]

Te harruar nga bashkia, banoret ne Lushnje ndertojne rrugen me leket e tyre

Banorët e Lagjes Sinanaj në kurorën e gjelbër të qytetit të Lushnjes ne kodren e Vainit, megjithëse vetëm dy kilometra larg në vijë ajrore me qendrën e qytetit, prej 30 vitesh të gjitha problemet social-ekonomike i kanë zgjidhur duke ecur në këmbë për shkak të mungesës së infrastrukturës rrugore. Të ndodhur në këtë situatë 20 […]

Zhbllokohet ngerçi i AMTP-ve, Bashkia Lushnje nis dhenien e Çertifikatave te Pronesise se Tokave Bujqesore

Ndryshimi me i fundit ligjor nga ana e qeverise lidhur me hipotekimin e tokave i jep akses Bashkise Lushnje te nise procesin e paisjes me çertifikata pronesie te fermereve. Akti i Marrjes se Tokes ne Pronesi (AMTP) tashme eshte zhbllokuar dhe ka nisur sherbimi per te gjithe te interesuarit qe ne rrethin e Lushnjes jane […]

Bashkia Divjake dhe stimulimi i nxenesve per bashkepunim

Diten e djeshme ne dt 15 maj u mbyll me sukses konkursi i nxenesve mes 6 shkollave te bashkise Divjake mbi njohurite per Parkun Kombetar Divjake Karavasta. Ne kuader te zbatimit te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te […]

Bashkia Lushnje plan masash per reduktimin e ndotjes akustike

Ne ambjentet e Keshillit Bashkiak Lushnje eshte zhvilluar degjesa publike mbi planin e veprimit mbi ndotjen akustike te hartuar nga Bashkia Lushnje. Krahas perfaqesusve te bashkise ishin te pranishem nga Instituti i Shendetit Publik Lushnje, Drejtues te shkollave, biznese te zones te cilet preken nga ky plan etj. Nenkryetarja e Bashkise Teuta Korreshi theksoi se […]

Bashkia Divjake modernizon menyren e pastrimit te kanelave

Pastrimi i kanaleve kulluese eshte ne fokusin e Bashkise Divjake dhe kryetarit te saj Fredi Kokoneshi. Se fundmi eshte menduar edhe per modernizimin e mirembajtjes se kanaleve dhe te rrugeve. Kjo bashki ka blere nje paisje te re per pastrimin e barerave anes rrugeve duke permiresuar strukturat e kanaleve dhe ne pjesen estetike te rrugeve. […]