Bletaria, Pasioni dhe tradita mposhtin veshtiresite e sektorit te embel

Të jesh në mesin e bletëve dhe të dëgjosh zhurmat e dhjetëra mijëra prej tyre dhe aromën e butë të mjaltit, është një përvojë që vetëm një bletarë mund ta përshkruajë më së miri. Bletaria eshte nje sektor fitimprures por nese nuk ke pasionin dhe nje lidhje te forte me bletet nuk mund te kesh […]

Bletaria dixhitale, risia e re ne Kine

Mbi 2,600 koshere inteligjente janë vendosur në malet e Hangzhou, në provincën kineze Zhejiang. Në pjesën fundore të koshereve janë vendosur sensorë që mund të monitorojnë dhe rregullojnë temperaturën dhe lagështinë dhe të dërgojnë të dhëna mbi numrin e herëve që bletët hynë e dalin nga kosheret si dhe peshën e koshereve për të kuptuar sasinë e […]

Punet pranverore qe kerkon bletaria

Ne pranvere nevojat e bleteve per ushqim jane te medha dhe kjo pasi pjellja ne rritje ndaj dhe bletaret duhet te jene teper te vemendshem ne kete periudhe. Nje koshere e forte ne pranvere mund te kete nevoje per 30 kg ushqim nga 70 kg qe konsumon gjate gjithe vitit. Per praktikat dhe menyren e […]