Kontaminohet uji ne Drinin e Bardhe, ngordhin peshq e lope

Mbi 12 ton peshq kanë ngordhur ditë më parë në Lumin e Drinit në Prizren. Peshqit e ngordhur janë hasur nga fshati Muradem deri në fshatin Dobrusht. Sipas peshkatarëve, ngordhja e peshqve ka ndodhur për shkak të kontaminimit të ujit të lumenjve të kësaj ane, nga hedhja e mbeturinave të kompanive të ndryshme, që veprojnë […]

Qepa e bardhe e Sukthit

Qepa e bardhë e Sukthit Specia: Allium cepa L. Përhapja:  Në zonën e ulët  e bregdetare kultivohet për  më  se 80 – 100  vjet. Mendohet se është me orgjinë nga  Italia, e mbjellë që në fillim të shekullit të 20- të në  fermën e Sukthit (Durrës). Fara  është mbajtur, ruajtur dhe  trashëguar nga bahçevanët. Aktualisht […]

Rrepa e bardhe lufton kancerin

Rrepa e bardhe eshte nje bime e cila permban shume lende minerale, te cilat jane shume te rendesishme per organizmin. Eshte vene re se perdorimi dhe konsumi i saj ndikon mjaft pozitivisht ne trupin e njeriut. – Ruan freskine e lekures: Permban shume vitamina si A, C etj. Vitamina C ndihmon ne parandalimin e plakjes […]

Rrepa e bardhe, cilesite dhe vlerat ne shendet

Rrepa e bardhë është një lloj bime e lashtë, e cila mund të konsumohet si sallatë, por edhe mund të gatuhet. Sipas Mjekësisë Tradicionale Kineze, dimri është stina më e përshtatshme për konsumin e kësaj bime. Ajo përmban shumë lëndë e minerale të rëndësishme për shëndetin. Një fjalë e urtë kineze thotë se “kur rrepa […]