Eksportuesit kërkojnë të zgjerojnë tregjet në Perëndim

Nga Monitor.al Flet Laurat Mulliqi, kryetari i Shoqatës Shqiptare të Fruta-Perimeve  Eksportuesit e produkteve bujqësore po e shohin me interes zgjerimin në tregjet e Perëndimit. Laurat Mulliqi, kryetari i Shoqatës Shqiptare të Fruta-Perimeve thotë se po bëhen përpjekje dhe është arritur të depërtohet në tregje të vendeve të BE, por nuk arrijnë të sigurojnë gjithë […]

Eksportuesit e prodhimeve bujqesore – Kompania “Fraeno Agriculture shpk”

Fillimet e Kompanise “Fraeno Agriculture shpk” datojne qe ne vitin 1995 me tregtimin e produkteve bujqesore ne tregun e Fierit dhe sot operon si eksportues ne zonen e Kafaraj, ku ka investuar ne nje ambjent modern grumbullimi dhe ruajtje frigoriferike. Drejtuesi i kompanise Artur Vrushi ka ndertuar nje besueshmeri me fermeret duke siguruar perime dhe […]

Eksportuesit e prodhimeve bujqesore – Kompania “ROLAND 2012 shpk”

Ne kete situate pandemie eksperti i bujqesise Ilir Pilku po ben nje fushate promovimi te kompanive grumbulluese/eksportuese te cilat krijojne dhe zhvillojne urat e bashkepunimit midis fermereve dhe tregjeve nderkombetare. Agronews do te publikoje te gjithe keto postime per firmat eksportuese te fruta perimeve te cilat te kete situate problematike per te gjithe globin po […]

Eksportuesit e grurit ne te gjithe boten, Kryeson Rusia

Prodhimi bujqësor është një nga shtyllat kryesore të ekonomisë, që përbën 3% të PBB-së në botë dhe pothuajse 30% të punësimit global. Një nga drithrat më të kultivuar në botë është gruri, i cili mund të përdoret për të bërë produkte të tilla si bukë dhe produkte të pjekura. Vlera totale e eksporteve në të […]

Banka Boterore: Shqiperia nder 20 eksportuesit me te medhenj te domates ne bote. Po ka 0 laboratore!

Shqipëria renditet në listën e 20 vendeve që kryesojnë në listën e eksportuesve të domateve në botë. Zyra e Bankës Botërore në Shqipëri ka shpjeguar me shifra historinë e eksportit të domates në Shqipëri. Renditja në listën e 20 vendeve kryesuese të eksportit botërore të domates, sipas BB-së do të thotë se vendi ka shënuar […]

Eksportuesit e bimeve mjekesore, liste kerkesash qeverise

Eksportuesit e bimëve aromatike dhe mjekësorë, një ndër zërat kryesore të eksporteve shqiptare i kanë paraqitur një listë kërkesash qeverisë. Sipas tyre, industria ndodhet në një moment të vështirë dhe institucionet duhet të ndërhyjnë për të shpëtuar kompanitë prodhuese. Ministria e Bujqësisë premton lehtësi fiskale. Eksportuesit e bimëve mjekësore kanë kërkuar rimbursimin e TVSH-së, një […]