Studimi / Temperaturat ekstreme po i kushtojne jeten 5 milion njerezve çdo vit!

Sipas një studimi të ri, temperaturat ekstreme të të nxehtit dhe të ftohtit, shkaktojnë më shumë se 5 milionë vdekje të tepërta çdo vit në të gjithë botën. Studimi në fjalë shqyrtoi “temperaturat jo optimale të ambientit”, duke iu referuar ekspozimit ndaj temperaturave ekstreme mbi dhe nën një interval të pranuar. Këto nivele temperaturash dhe nivelet e […]

Koronavirusi/ Fieri dhe Lushnja i binden masave ekstreme te shtetrrethimit

Masat ekstreme te shtetrrethimit te mara nga qeveria per te kufizuar perhapjen e Koronavirusit duket se po zbatohen nga qytetaret e Lushnjes dhe te Fierit. Qyteti i Fierit mengjesin e sotem eshte zgjuar me rruge pothuajse te zbrazura. Nuk ka pasur levizje te automjeteve ndersa bizneset kane qene te mbyllura. Edhe qytetarët e Lushnjes i […]

Ndryshimet klimatike -Rritje ekstreme te temperaturave deri ne vitin 2050

Sipas një analize të botuar së fundmi deri në vitin 2050, klima në Londër do të ngjasojë me atë të Madridit; Parisi do të jetë më shumë si Kanbera; Stokholmi si Budapesti, Moska dhe Sofja etj. Ndryshimet mund të jenë edhe më dramatike për qytetet kryesore tropikale në botë si Kuala Lumpur, Xhakarta dhe Singapori […]