Tevatronic/ Kontroll automatik 3D per vaditjen, ul kostot dhe kursen kohen e fermerit!

Tevatronic, një kompani izraelite, ka zhvilluar një Kontrollues të Vaditjes 3D për të zgjidhur një nga problemet kryesore të fermerit – nevojën për të vendosur kur fillon dhe ndalon vaditja, për të parandaluar vaditjen e tepert ose te paket, dhe duke marrë parasysh shumë faktorë të tillë si lloji i kulturës, moti, lloji i tokës, […]

Rrushi ne sera dhe bashkepunimi me specialistet eshte suksesi i fermerit Besnik Kasapi

Kultivimi i rrushit ne ambjente te mbrojtura eshte nje risi qe cila po ecen me ritme te shpejta ne shqiperi. Hershmeria e produktit qe jep kultivimi ne sere ka nje cmim teper te larte ne treg dhe ne kete menyre edhe te ardhura te kenaqshme per fermeret. Por natyrisht qe kerkon shume pune dhe nje […]

Mbrojtja nga pesticidet, emergjence per ndergjegjesim te fermerit

“Buqësia në Lushnje Pa Pesticide dhe Pa ndotje“, është projekti më i ri i organizates Mendime dhe Iniciativa te Lira (MIL) në Bashkinë e Lushnjes. Me një rrjet te gjerë të rinjsh nga të gjitha njesite administrative te rrethit te Lushnjes shoqata po kryen zbatimin e ketij projekti duke ndergjegjesuar te gjithe fermeret dhe prodhuesit […]