Grerza kineze demton qindra tone geshtenja ne te gjithe vendin!

Gështenja e trojeve shqiptare është një ndër frutet më të preferuar nga europianët. Çdo vit qindra tonë gështënjë eksportohen në Itali dhe vende të tjera të Europës. Por ky vit ka qenë mjaft i vështirë për fermerët e Shkodrës, Tropojës dhe zonave të tjera të Shqipërisë. E njohur si “grerza kineze”, ky insekt ka dëmtuar […]

Geshtenja – Duhet te investohet para se ajo te zhduket

  Pema e Bekuar”, “Pema e Jetës”, pema simbol e peizazhit,  gështenja, që Zoti e krijoj këtë lis në mal për të mundësuar jetën e krijesave të veta , për të ushqyer dhe strehuar përveç njerëzimit, edhe kafshët, si ato të egra , gjitarët, shpendët, zvarranikët dhe miliarda qenie të gjalla, ashtu edhe ato shtëpiake, por me lëndën […]