Perpunuesit e qumeshtit po furnizohen nga importi/ Fermeret vendas detyrohen ta hedhin ne toke prodhimin e tyre

Blegtoret ne vendin tone po vijojne te kene probleme te medha me shitjen e qumeshtit. Firmat grumbulluese dhe perpunuese kane ulur ndjeshem cmimin e qumeshtit duke mos i dhene asnje arsye fermereve te cilet shprehen se cmimi eshte nen kosto cka i con ata drejt falimentimit. Duke mos e shitur me cmimin e paracaktuar nga […]

INSTAT/ Dyfishohet importi i drithit ne vend

Frika dhe paniku i krijuar si pasojë e Covid-19 dhe masave drastike të ndërmarra për të parandaluar përhapjen e virusit, sidomos në fillim të shpërthimit të epidemisë në vendin tonë, kanë bërë që Shqipëria gjatë Marsit të regjistrojë shifrën më të lartë të regjistruar ndonjëherë në muajin mars të importit të drithit. Shifrat zyrtare të […]

Tonelata patate mbeten stok, Fermeret drejt falimentit, shkak importi

Kultivuesit e patates në Maliq po përballen me një situatë të vështirë pasi per te dytin vit radhazi prodhimi i tyre nuk po shitet. Shkak, sipas fermereve, është bërë mungesa e tregut, por edhe konkurrenca e produkteve nga vendet e rajonit, kryesisht nga Kosova. Për fermerët ky është viti dytë që përballen me një situatë […]

Kripa e pajodizuar – Lejohet importi per procese teknologjike

Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka kërkuar lejimin e importit të kripës së pajodizuar, të cilën biznesi e përdor për procese të ndryshme teknologjike apo për pastrimin e rrugëve Gjatë një seance dëgjimore mbi ndryshimet në ligjin “Për parandalimin e çrregullimeve të shkaktuara nga pamjaftueshëmria e jodit në organizëm”, përfaqësues të këtij dikasteri tha se […]

Mish dhe qumesht importi – Shqiptaret rrisin ndjeshem konsumin e markave te huaja

Importet bujqësore kanë arritur në vlerën e 56.5 miliardë lekëve në gjysmën e pare të vitit apo rreth 1.7 miliardë lekë më shumë se një vit më parë. Të dhënat zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë tregojnë qartë se sektori i blegtorisë është ai që “lëngon” në vend, pasi përpos faktit se eksportet janë në rënie, […]

Importi i mishit ne Shqiperi, 212 leke/kg

Në 2018 u importuan 39.7 mijë tonë mish, me rritje nga një vit më parë. Gati 30% e mishit të importuar në 2018-n në Shqipëri erdhi nga Brazili, me peshë rreth 10 mijë tonë. Vendin e dytë, me 16% të totalit të sasisë së importuar e zë mishi me origjinë nga Shtetet e Bashkuara të […]