Kanabisi mjekesor/ Mbi 3 miliarde euro xhiro ne Evrope deri ne 2025!

Gjermania konfirmon veten si vendi kryesor në perdorimin e marihuanës mjekesore dhe po përgatitet të përthithë më shumë se gjysmën e tregut të BE deri ne 2024. Por ekspertët ankohen se ndalimet e vendit për përdorimin rekreativ ende përfaqësojnë një frenim në rritjen e të gjithë sektorit. Tregu Evropian i kanabisit do të rritet duke […]

“Stresohen” elefantet/ Kopshti Zoologjik i kuron me kanabis

Ka ndodhur në Varshavë, ku veterinerët kanë vendosur të përdorin kanabis terapeutik për 3 elefante afrikanë, veçanërisht nervozë pas vdekjes së femrës alfa të tufës. Që kur femra e tyre alfa vdiq, elefantët në tufën e vogël kanë filluar të tregojnë shenja të qarta stresi. Dhe kështu, për t’i shëruar ata, Kopshti Zoologjik në Varshavë […]

Rritet numri i universiteteve qe ofrojne diploma masteri per ‘kanabis’

Një sfidë e madhe për punëdhënësit në tregun global për marihuanën ligjore, nuk është mungesa e aplikantëve për vendet vakante por mungesa e aplikantëve të kualifikuar. “Ne kemi një nga industritë më të mëdha që zhvillohet pa asnjë profesionist të trajnuar,” thotë Jamie Warm, bashkëthemelues dhe CEO e Henry’s Original, kultivues dhe distributori i kanabisit […]

Ilaçi me kanabis mund te kuroje varesine ndaj heroines

Ilaci me përbërje kanabisi mund të përdoret për të ndihmuar personat që janë të varur nga heroina. Një studim ka zbuluar se CBD (një kimikat që gjendet në kanabis nuk të bën “drru”) mund të reduktojë dëshirën për të konsumuar drogë. Edhe pse përfitimet e saj debatohen, CBD tani është në dispozicion në disa dyqane […]