“ZDRAVA Kompani” – Model suksesi per tu ndjekur nga te tjeret!

Zdrava eshte nje kompani lider per grumbullimin dhe perpunimin e fruta – perimeve. Produktet dhe cilesia e larte e tyre kane zgjeruar dukshem tregun fale rritjes se cilesise dhe sasise se perpunuar. Teknologjia e re dhe bashkekohore e sapo investuar nga vellezerit Zdrava dhe financime te skemes se IPARD ka sjelle ndryshime pozitive ne gjithe […]

BIOFACH 2020: 5 kompani Shqiptare ne panairin kryesor BIO te tregtise boterore

Panairi kryesor i Tregtisë Botërore për Ushqimin Organik, i kombinuar me ate te tregtisë për Kujdesin Personal Natyror dhe Organik, është një ngjarje e rëndësishme biznesi, një ngjarje emocionuese për sektorin, dhe njëkohësisht një mbledhje dhe një mundësi për pozicionim. Nga data 12 shkurt dhe deri ne daten -15 Shkurt, po zhvillohet në Nuremberg, Gjermani panairi […]

Klima/ 20 kompani prodhojne nje te treten e emetimeve globale

Mbi një e treta e dioksidit të karbonit dhe emetimeve të metanit, të ashtuquajturat gazra serë, janë prodhuar nga vetëm 20 gjigandë ndërkombëtarë të naftës dhe gazit. Në përgjithësi, flitet për 480 miliardë ton ekuivalent të CO2 (një masë që tregon ndikimin e gazrave të ndryshëm serë), e barabartë me 35% të të gjitha emetimeve […]

25 milionë euro per SME-te shqiptare, garanci nga BE. Pritet te përfitojne me shume se 200 kompani shqiptare

Fondi Europian i Investimeve (EIF) dhe Alpha Bank Albania kanë nënshkruar një marrëveshje 25 milionë Euro për financimin e SME-ve shqiptare, si pjesë e programit të BE-së për Garancinë e Kredisë COSME të BE që mbështet SME-të. COSME është programi i BE-së për Konkurrencën e Ndërmarrjeve dhe Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (SME) që […]