Flamuri i Kongresit Kombetar te Lushnjes pas restaurimit!

Më 25 nëntor 2011 u identifikua në Fondin Etnografik të Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimeve të Artit, flamuri i Kongresit të Lushnjës. Ky kongres cilësohet nga njohësit e afirmuar të historisë së asaj periudhe kohore si ngjarja më madhe pas Pavarësisë dhe në mënyrë figurative, si pavaresia e dytë e vendit tonë. Kongresi i […]

Restaurohet flamuri i Kongresit te Lushnjes, Gati ne 100-vjetorin e ngjarjes historike!

Mjeshtri i restaurimit Frederik Stamati po punon prej disa muajsh për restaurimin e flamurit të valëvitur në kongresin e Lushnjës, që u mbajt më 21-31 janar të vitit 1920. Stamati, i cili ka publikuar një fotografi nga puna për restaurimin e këtij flamuri ka deklaruar se “ka disa muaj që po punohet intensivisht për restaurimin […]

Zjarrfikesit e Lushnjes ne grupet e kerkim-shpetimit ne Durres

Situata e dhimbshme dhe dramatike te cilen po e perjeton jo vetem qarku i Durresit dhe Tiranes dhe familjaret e prekur nga termeti por e gjithe shqiperia dhe kudo ku ka shqipetar jane solidarizuar dhe bashkuar me dhimbjen e tyre. Shefi i Sherbimit Zjarrfikes te Bashkise Lushnje z. Fatmir Bozi i cili ndodhet ne Durres […]

Krutja e Lushnjes, fshati i tradites se bujqesise

Fshatin Krutje i Lushnjes eshte pjese e investimeve te qeverise shqiptare me  programin “100 fshatrat e Shqipërisë”. Ky program synon të koordinojë ndërhyrjet në hapësirën rurale me një qasje ndërsektoriale, duke alternuar investimet publike me donatorët dhe investimet private. Gjithçka ka ndryshuar këtu sa i takon përmirësimit të traditës bujqësore, ku karakteri kooperativës u krijua […]