Kanabisi mjekesor/ Mbi 3 miliarde euro xhiro ne Evrope deri ne 2025!

Gjermania konfirmon veten si vendi kryesor në perdorimin e marihuanës mjekesore dhe po përgatitet të përthithë më shumë se gjysmën e tregut të BE deri ne 2024. Por ekspertët ankohen se ndalimet e vendit për përdorimin rekreativ ende përfaqësojnë një frenim në rritjen e të gjithë sektorit. Tregu Evropian i kanabisit do të rritet duke […]

Australia investon 2.03 milione dollare ne kerkime shkencore per kanabisin mjekesor

Australia do të investojë një fond prej 2.03 milionë dollarësh, në kërkime shkencore për përdorimin e kanabisit në funksion të shërimit të kancerit. Edhe pse përdorimi i këtij të fundit është i lejuar në pjesën më të madhe të Australisë, pacientëve ju lejohet vetëm me recetën e mjekut, si dhe për të bërë kanabis mjekësor, […]

Kanabisi dhe revolucioni i “gjelber”-Qasja boterore mbi perdorimin mjekesor dhe rekreativ po ndryshon

Jo shumë larg në të shkuarën, marrja e një recete për ilaç të bazuar në tetrahidrokanabinol (THC), që është përbërësi psikoaktiv i kanabisit, ka qenë thuajse e pamundur.  Qeveria britanike,  në Shkurt 2018, nuk ndryshoi qasjen që ka mbajtur prej mbi 50 vitesh, duke thënë se kanabisi nuk ka vlera mjekësore, pavarësisht se vendi e […]