Dëm rreth 1.2 mln dollarë, VOA: Mbi 365 hektarë me pisha u dogjën në zonën e mbrojtur të Pish Poro-Nartë

Zjarri i shtatorit të këtij viti në zonën e mbrojtur natyrore të Pishë Porosë, në Fier, ka djegur plotësisht një sipërfaqe pyjore me pisha prej 365, 78 hektarë e cila nuk mund të gjenerohet më në rrugë natyrore. Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura në përgjigje të një kërkese për informim të Zërit të Amerikës […]

100 mln euro per bujqesine/ SFB: Subvencionimi permes prodhimit rrit efektivitetin

Programi i prezantuar nga Partia Demokratike për sektorin e bujqësisë shihet si një ndryshim i madh nga ana e Sindikates së Fermerëve te Bashkuar. Në një intervistë në Euronews Albania, kreu i SFB, Eduart Sharka tha se ka disa mënyra për të alokuar një fond prej 100 milionë eurosh. “Ne mendojmë se ka disa përparësi, […]

Nafta falas per fermeret/ Shpallet tenderi – 97 mln leke per krijimin e platformes se posaçme

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit ka shpallur një tender me fond 97 milionë lekë, për Ministrinë e Bujqësisë. Tenderi flet për krijimin e një sistemi të posaçëm për shpërndarjen dhe monitorimin e karburantit për fermerët. “Nëpërmjet këtij sistemi, skema e karburantit për bujqësinë do të mund të menaxhohet që nga aplikimi i subjekteve (fermerë […]

Pyjet ne Shqiperi/ Ne 21 vite jane investuar vetem 20 mln euro

Gati gjysma e sipërfaqes se vendit është e mbuluar me pyje, por qeveritë shqiptare nuk i kanë kushtuar gati aspak vëmendje kësaj pasurie natyrore. Të dhënat zyrtare tregojnë se që nga viti 1998 deri në vitin 2019 buxheti i shtetit ka investuar për mirëmbajtjen dhe shtimin e fondit pyjor rreth 2,3 miliardë lekë ose rreth […]

Kosove – 53 mln euro per sektorin bujqesor!

Diten e sotme ne Kosove eshte nënshkruar Programi për Zhvillim Rural dhe ai i Pagesave Direkte me vlerë 53 milionë euro për sektorin e bujqësisë. Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti mori  pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të Programit për Zhvillim Rural dhe Programit të pagesave direkte, duke e vlerësuar këtë si një ngjarje […]

Pergjegjesia ne ndryshimet klimatike – Shqiperia djeg 7 mln meter kub gaz ne vit

Djegia e gazit natyror në procesin e nxjerrjes së naftës është një ndër shkaktarët kryesorë të ndryshimeve klimatike. Të dhënat e publikuara së fundmi nga Banka Botërore tregojnë përgjegjësinë e shteteve të ndryshme të botës në një prej dëmeve më të mëdha që po i bëhet planetit dhe njerëzimit. Të dhënat klasifikojnë edhe Shqipërinë, ndërkohë […]