Studimi / Temperaturat ekstreme po i kushtojne jeten 5 milion njerezve çdo vit!

Sipas një studimi të ri, temperaturat ekstreme të të nxehtit dhe të ftohtit, shkaktojnë më shumë se 5 milionë vdekje të tepërta çdo vit në të gjithë botën. Studimi në fjalë shqyrtoi “temperaturat jo optimale të ambientit”, duke iu referuar ekspozimit ndaj temperaturave ekstreme mbi dhe nën një interval të pranuar. Këto nivele temperaturash dhe nivelet e […]

60 % e njerezve ne bote nuk kane besim te ushqimi dhe uji i sigurt, besueshmeria te autoritetet, shume e ulet

Deri në 60 për qind e njerëzve në të gjithë botën, sipas një zondazhi, janë të shqetësuar se, ushqimi që ata do të hanë do t’i dëmtojë në dy vitet e ardhshme. Më shumë se gjysma gjithashtu presin që do të dëmtohen seriozisht në dy vitet e ardhshme duke ngrënë ushqim të pasigurt. Sondazhi u […]

COVID-19/ Fermeret po shkulin serat – “Renia e çmimeve na falimentoi, shteti te vij ta mari trangullin dhe tja japi njerezve ne nevoje”

Një nga sektorët e goditur si pasojë e koronavirusit dhe masave shtrënguese nga ana e qeverisë janë dhe fermerët, të cilët po pesojne nje humbje te madhe si pasoje e renies se cmimeve. Ata ankohen për pamundësinë për të dalë në treg dhe rënien e çmimeve. Pasiguri shfaqin edhe për ardhmen e cila nuk dihet […]

Alarmojne shkencetaret: Pritet evakuimi i qindra miliona njerezve

Sipas parashikimeve të Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për migrim, për shkak të thatësirës, vërshimeve, zjarreve dhe urisë, të cilat kanë të bëjnë me ndryshimet klimatike, deri në vitin 2050 me siguri se rreth 200 milionë njerëz do të jenë të detyruar që të braktisin shtëpitë e tyre, shkruan revista Science. Grupi ndërkombëtar i shkencëtarëve […]